500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Fjordteam vil ha rettslig prøving av dugnadssaken

https://berntaksel.no/wp-admin/admin.php?page=wpseo_dashboardSelskapet Fjordteam AS stevnet onsdag denne uken Staten ved Arbeids- og sosialdepartementet inn for retten. Målet er å få klarhet i dugnadssaken som nå har pågått siden mars 2015.


Som de fleste av mine lesere sikkert har fått med seg fattet direktoratet for Arbeidstilsynet i slutten av august vedtak om at Fjordteam AS skal betale tarifflønn for sine dugnadsarbeidere. I deres vedtak framgår også at selskapet skal registrere arbeidstid for disse. Samtidig tar ikke direktoratet klar stilling til om de frivillige er å regne som arbeidstakere eller ikke.

Det er advokatfirmaet Hjort DA som har sendt stevningen på vegne av selskapet. Advokatfirmaet skriver at direktoratets vedtak bygger på feil rettsanvendelse, idet de frivillige ikke kan regnes som arbeidstakere i arbeidsmiljølovens og allmenngjøringslovens forstand. Dermed er selve inngangsvilkåret for vedtaket ikke oppfylt.

– Fra vår side er det først og fremst klarhet vi ønsker, skriver styreleder i Fjordteam AS, Kjell Kronstad i en epost. – Direktoratets vedtak bidro ikke til å opplyse regelverket i det hele tatt, og etterlot så mange åpne prinsipielle spørsmål at valget om å prøve saken rettslig ikke var vanskelig å ta. Dette handler til syvende og sist om rammeverket for frivillig innsats, og vi kan ikke leve med en situasjon der det meste synes å være uklart.

Kronstad ønsker ikke å gi ytterligere kommentar til saken i forkant av rettssaken. Fra stevningen framgår at saken skal prøves i Oslo tingrett, og at Fjordteam antar to rettsdager vil være tilstrekkelig for å få den gjennomført. Det er uklart når saken kan komme opp for retten.

For min del tror jeg nok det er flere enn Fjordteam AS som ser fram til å få klarhet i denne saken, og håper at det kan skje raskt. Det er gått halvannet år siden saken startet, og frivilligheten fortjener å få en tydelig og forståelig avklaring av hvordan de skal forholde seg til det arbeidsrettslige regelverket.

Andre relevante innlegg:

×