500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Bank, radiostasjon og verdslig avis

Paulus som avisredaktør, Elias Aslaksen som banksjef? Hører man på taler fra 50-tallet er det mange morsomme tanker man kan gjøre seg om dagens BCC. Nå mangler riktignok avisen, men kanskje den kommer snart?


Den siste uka har jeg fra flere hold fått tilsendt et klipp fra en tale av Elias Aslaksen i 1954. Det vil si at egentlig er det to utsnitt av en tale som noen har satt sammen til et klipp. Avsenderne gir uttrykk for at BCC er blitt for moderne og tidsriktig, og har avveket fra den gode gamle læren. Aslaksen var en lynende begavelse og enormt engasjerende å høre på. Når temaet i tillegg er såpass morsomt som dette fikk jeg lyst til å legge ut klippet her så kan jo enhver gjøre seg opp sin mening. Har du noen minutter å avsette kan jeg absolutt anbefale å lytte til dette.

 

Hva er så status på Aslaksens «anklagepunkt» hvis vi ser på BCC mer enn seksti år senere, anno 2016?

«Verdslig» avis: BCC er vel ikke helt der ennå. Riktignok ble jeg selv for noen år siden beskyldt for å eie avisen Vestfold Blad, og jeg tror faktisk et datterselskap av et datterselskap av et investeringsselskap jeg var involvert i eide en liten andel av avisen, slik at jeg reelt sett hadde et par promilles eierandel. Så for min personlige del kvalifiserer det kanskje til konklusjonen «skyldig». BCC tror jeg imidlertid bør frikjennes akkurat her.
Kjennelse: Frikjent

Egen bank: I pressen har det nå nedlagte kypriotiske selskapet BCC Financial ltd blitt slått opp som menighetens bank. Selv ble jeg tidligere i sommer kontaktet av BCC med forespørsel om jeg hadde noen råd nettopp i forbindelse med en mulig etablering av en egen bank. Et sted må man jo plassere alle pengene som fosser inn fra alle kanter. Så her må vi nok si at menigheten er temmelig nær.
Kjennelse: Skyldig

Radiostasjon: I Øst-Europa ble det vel drevet radiostasjon i mange år, på initiativ fra tyske medlemmer. I nyere tid vet jeg ikke om radiostasjoner er så aktuelt, men egen TV-kanal må jo være enda verre.
Kjennelse: Skyldig

Vertshus og danselokale: Jeg tror flere av de lokalene som leies ut av menigheter rundt omkring benyttes til bryllup, firmafester og lignende. Da kan det jo fort bli dans i salen, i hvert fall når gjestene har fått et par stive innabords.
Kjennelse: Skyldig

Pengemas: Du skal ikke se bort fra at det er noen av oss som kan være litt skyldige her. Når jeg ser på de omtrent 270 innleggene som er publisert her på bloggen siste året er det ikke helt få som handler om penger. De som ser på det månedlige TV-sendte BrunstadMagasinet vil nok også få med seg at penger er et tema.
Kjennelse: Skyldig

Kjennelsen er altså «skyldig» på fire av fem tiltalepunkter. Straffeutmålingen får jeg overlate til mine lesere. En passende straff kan kanskje være landsforvisning til Kypros.

For de av BCCs medlemmer som ønsker å høre hele den litt over en time lange talen er den tilgjengelig i mediearkivet på menighetens medlemssider under «juli 1954». Tittelen er «Godkjenne eller ikke godkjenne». Gid det var mange som ønsket å følge i Aslaksens spor – ikke i bokstav, men i ånd!

×