500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Forbereder barnas dager

Sommerferien er mer enn noe annet barnas tid. Glemme skole og hverdag og bare nyte alt sommeren har å by på. Også under BCCs sommerstevner har barnas behov og trivsel høyt fokus. Årets tilbud til barna har vært under planlegging i lang tid og det ser ikke ut til å bli kjedelig.


Stavanger og Horten

I fjor var temaet for barnesamlingene og aktivitetene «Jeg er en helt» og åpningsseremonien, som var forberedt av foreninger på Sørlandet, hadde tema fra historien om Gideon. I Molde hadde en engasjert gruppe forberedt leker, og hadde bygget opp en hel liten by i storsalen på Oslofjord Convention Center. Etter stemningen å dømme var det fullklaff hos den unge målgruppen der mange hadde gledet seg i uker og måneder til å kunne delta.

I år er det en gruppe fra Stavanger som forbereder og gjennomfører barnesamlingene, imens noen fra Horten skal stå for aktivitetene og lekene. Gjermund Haukelidsæter, som er prosjektleder for barnearrangementene under årets stevne, forteller at disse har mye spennende på gang. – Jeg kan røpe så mye at Horten har et spennende opplegg på gang der utgangspunktet er at barna må hjelpe til med å få tilbake en forsvunnet iskrystall. Det finnes nemlig en maskin som lager is til hele verden, men denne trenger en krystall for å fungere. Og krystallen har altså noen stukket av med, men ved barnas hjelp håper de å få den tilbake, smiler Haukelidsæter.

Gjermund Haukelidsæter

Videreutvikler konseptet

Han forteller at årets konsept for barnearrangementene også er videreutviklet fra tidligere år. – Noen har nok følt det litt heseblesende slik det var før, der barna løp mye opp og ned mellom storsalen og hyttene for å rekke samlinger, leker, konkurranser og måltider. Nå slår vi sammen en del av dette og legger opp til lengre pauser imellom. Den ene av dagene blir det også satt av tid til mange forskjellige uteaktiviteter der det blir mulighet til å teste sklie med gummibåt, det blir gullvasking, labyrint og mulighet til å møte kjente tegneseriekarakterer. Gjennom disse aktivitetene får barna mulighet til å samle iskrystaller som de trenger for få den store ismaskinen til igjen å fungere.

– En annen endring vi gjør er at vi ønsker å legge til rette for enda bredere deltakelse i leker og aktiviteter. Målet for året er at alle som ønsker det skal kunne delta i aktivitet. Mange av aktivitetene vil i år foregå som show der salen er delt inn i soner som konkurrerer mot hverandre. Vi får mer interaksjon, noe vi tror vil engasjere flere og gir også bedre kontakt med barna.

Fra fjorårets barnearrangementer under sommerstevnene

Barnesamlingene, aktivitetene og lekene blir ifølge Haukelidsæter i år mer integrert i hverandre, både for å gi en mer helhetlig opplevelse og for å gjøre konseptet mindre oppstykket. Til samlingene planlegger gruppen fra Stavanger blant annet en musikal om David og Jonathan, det blir filmsnutter, musikk og mye annet.

Stafetten beholdt

Én spesiell aktivitet har vært fast innslag på barnearrangementene så lenge jeg kan huske, nemlig stafetten. Stemningen i salen under stafetten har ikke stått langt tilbake for det tilskuerne opplevde i Holmenkollstafettens glansdager. Haukelidsæter sier at selv om de har endret en del av konseptet er stafetten beholdt også i år. – Stafetten er en tradisjon vi ikke kan fjerne, den må vi ha, sier han. – Men den blir i år avholdt utendørs på den nye gressbanen, så vi får håpe at været slår til den dagen.

Temaet for årets stevne handler altså om glede. Dette passer godt for hva ethvert barn bør oppleve i oppveksten, både i omgangen med voksne og i sin egen barneverden. Jeg ønsker de mange flittige sjelene som nå bruker store deler av sin fritid på dette lykke til, og håper at årets barnesamlinger, aktiviteter og leker blir som suksess som sprer mye glede og trivsel. Jeg vil også komme tilbake med mer informasjon fra arbeidet som foregår i Stavanger og Horten nå i forkant, så følg med!

×