500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Små og store helter

I formiddag startet BCCs barnestevne på Oslofjord Convention Center. Barnestevnet er en del av programmet for sommerstevnene, og er et arrangement mange barn gleder seg til lang tid i forveien. Årets stevne har som tema «Jeg er en helt!», og dette satte sitt preg åpningsarrangementet.


Det var BCCs lokalmenighet på Sørlandet som hadde forberedt åpningen av barnestevnet. De leverte en spennende åpningsforestilling, der utgangspunktet var den bibelske historien om Gideon. Med elementer fra musikal, skuespill  – og midt i det hele flere tankevekkende monologer, ble det en opplevelse som fenget både barn og voksne i salen.

Storsalen var fylt til siste sete av forventningsfulle barn og foreldre.
Storsalen var fylt til siste sete av forventningsfulle barn og foreldre.

– Vi vil gjerne formidle til barna at alle kan bli helter uansett hvem de er, sier Janne Epland, som er lokalmenighetens prosjektleder for åpningsarrangementet. – Vi ønsker å gjøre dem trygge på seg selv og sin verdi akkurat slik Gud har skapt dem. Man trenger ikke å være en kjempe for å være en helt, det viser historien om Gideon veldig godt. Ved for eksempel å være gode mot noen som trenger litt ekstra omsorg eller oppmerksomhet, eller våge å stå opp mot urettferdighet, kan selv barn ha stor betydning for andre mennesker.

Janne Epland
Janne Epland

Epland forteller at arbeidet med arrangementet har vært ressurs- og tidkrevende, men at det har gitt lokalmenigheten mye tilbake. – De som har vært involvert i dette har opplevd stor glede ved å arbeide sammen for det vi ser som et veldig meningsfylt formål.

Åpningsarrangementet inneholdt både spennende og gripende scener, basert på historien om Gideon.
Åpningsarrangementet inneholdt både spennende og gripende scener, basert på historien om Gideon.

– Slikt arbeid er veldig motiverende, og knytter oss tettere sammen. Vi lærer å utnytte hverandre på det den enkelte er gode på, slik at vi blir sterke som et team, sier hun.

– Barna hører Guds rike til, det er Jesu egne ord, sier Gjermund Haukelidsæter. Han er ansvarlig for barnestevnet, og ledet den fullsatte storsalen på Oslofjord Convention Center gjennom åpningsmøtet.

Gjermund Haukelidsæter
Gjermund Haukelidsæter

– På barnestevnene ønsker vi ikke å åndeliggjøre barndommen. Det er en tid da barn skal være barn, og vi ønsker å gi dem trygghet og glede i denne tiden. Men også et barnehjerte kjenner stor glede ved å gjøre godt. Det vil vi oppmuntre dem til her, og vi håper også å kunne gi dem et grunnlag for god moral senere i livet, sier Haukelidsæter.

Barna hadde forberedt seg godt, og leverte en flott forestilling foran de mange tusen tilskuerne.
Barna hadde forberedt seg godt, og leverte en flott forestilling foran de mange tusen tilskuerne.

Kåre J. Smith deltok også på åpningen, og holdt en kort appell. – Det at du hjelper noen og at du er god mot andre mennesker, det betyr veldig mye, det gjør deg til en helt, sa han til barna. Han minnet også om at de voksne måtte se det som sin oppgave å gi barna en trygg barndom der livsglede var i fokus. – Selv om du skulle velge noe annet når du blir stor vil vi gjøre alt vi kan for at du skal kunne se tilbake på en vidunderlig barndom i menigheten, sa Smith henvendt til de flere tusen barna som satt i salen.

Mange helter!
Mange helter!

Møtene på barnestevnet er korte, og det hele var over etter ca 40 minutter. Fra i dag til og med fredag er det altså barna som er i hovedfokus, og i ettermiddag braker det løs med leker og konkurranser i storsalen.

×