500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

3.000 barn skal jakte iskrystaller

I Horten har en stor gruppe mennesker arbeidet hardt i nesten et år for å gjøre noen sommerdager i juli til et høydepunkt for over 3.000 barn. De som er engasjert opplever at arbeidet har skapt stor glede og samhold. Nå gjenstår bare finpussen før de skal i ilden.


Nærmere 400 mennesker engasjert

I innlegget Forbereder barnas dager skrev jeg om barnearrangementene som skal gå av stabelen under BCCs sommerstevner i år, og jeg nevnte at en gruppe fra Horten har tatt ansvaret med å forberede og legge til rette for lek og aktivitetstilbud under disse arrangementene. Når mer enn 3.000 barn skal delta er det litt av et apparat som settes i sving. I Horten overlates ingenting til tilfeldighetene.

– Da vi for nesten ett år siden fikk forespørsel om vi kunne bidra med planlegging og forberedelse av leker og aktiviteter samlet vi en liten kreativ gruppe og arbeidet fram noen rammer og et grovt konsept, sier Filip Bernhardsen fra Horten. Han er sammen med et par andre ansvarlig for prosjektet og har brukt mesteparten av sin fritid på dette siden den gang. – Etter at de grove rammene var på plass samlet vi alle som var interessert i å bidra, og arrangerte en workshop for alle som ønsket å være med i arbeidet. Der arbeidet vi med å finne fram til hva vi ønsket å gå for. Nærmere 400 mennesker i alle aldre ble etter hvert engasjert i ulike sider av forberedelsene. Først handlet det om å komme fram til en story og et konsept, deretter om å finne engasjerende leker og aktiviteter som kan flettes inn i storyen. Målet er todelt, det må være morsomt for barna som deltar, men minst like viktig er at det er engasjerende og spennende for publikum, forklarer han.

Filip Bernhardsen i sving med forberedelser til årets barneleker og -aktiviteter

Finne den gode historien

Bernhardsen forteller at det ble brukt en god del tid på å bygge opp en god historie som ramme, skrive manus og velge ut skuespillere. Deretter begynte arbeidet med å bygge kulisser og apparater, male, designe og ikke minst øve inn alt som skal gjøres både på og utenfor scenen. For å illustrere omfanget nevner han alle gruppene de har opprettet som en del av arbeidet. Her finner vi grupper for bygging, maling, props, kostymer, skuespill, rigging, media, dommere, åpningsshow, prosjektstyring, HMS og enda flere.

Det er mye som skal planlegges, koordineres og øves inn i forkant
Det er mye som skal planlegges, koordineres og øves inn i forkant

– Nytt av året er at lekene og aktivitetene blir integrert i de øvrige barnesamlingene, sier Bernhardsen. – Det vil si at de glir mer inn i hverandre enn tidligere da lekene var helt separate samlinger som foregikk på den store flata i storsalen på Oslofjord Convention Center. Nå blir lekene lagt opp mer som gameshow som foregår på en stor utvidet scene, og som kan aktivisere hele salen. I tillegg blir det en egen dag med utendørsaktiviteter som leder opp mot et høydepunkt på en kveldssamling.

Kreativiteten er stor for å finne leker som engasjerer både deltakerne og publikum

Redde verdens is

Når Bernhardsen forklarer historien de har bygget opp er det tydelig at det ikke mangler på kreativitet, og barna som skal delta kan se fram til spennende dager. I informasjonen som går ut til stevnedeltakerne kan vi lese følgende:

«På verdens første og største isfabrikk skjules en stor hemmelighet. Iskrystallen som holder all is i verden kald fram til den blir spist. Ryktet om den fantastiske iskrystallen har nådd en skurk med onde hensikter og på utspekulert vis klarer han å stjele krystallen! Nå står all is i verden i fare for å smelte innen 2 dager om den ikke blir reddet og satt tilbake i fabrikken.
 
Bli med Linda og Per ut på en spennende jakt. De vil trenge din hjelp for å løse de mange krevende utfordringer de møter på. På barnelekene i sommer trenger vi hjelp av ALLE barn som er på stevnet.
 
Følg intense jakten fra rett etter første møte, bli med i aktiviteter rundt på hele Brunstad og hei fram Linda og Per med hjelpere under hele barnestevnet!»

Egen logo må til

15.000 arbeidstimer

– Hvor mange timer vi har brukt på dette er vanskelig å si, men jeg vil anta at det er opp mot 15.000 timer. Noe som kanskje sier litt om omfanget er at det har blitt jobbet aktivt med dette hver eneste uke siden i fjor sommer. Ettersom prosjektet har gått framover har flere og flere blitt engasjert og i det siste har nærmere 400 mennesker deltatt på ulike områder, forklarer Bernhardsen. – For å nevne noen av de konkrete lekene vi har forberedt har vi ispakkelek, hinderløype, bro-lek, sprettert, fiskelek, edderkopplek, vannsklie, gullvasking og labyrint.

Arbeidet engasjerer både unge og eldre

Målet er å skape glede og engasjement hos barna, men Bernhardsen forteller at de selv også har opplevd at arbeidet har beriket dem mye. – Vi har opplevd mye glede siden vi startet med dette prosjektet. Det har vært et omfattende prosjekt, og kanskje større enn noen av oss hadde sett for oss, men vi har hatt det utrolig trivelig. Oppslutning og samhold har vært enormt, spesielt nå de siste ukene. Alle som er engasjert har gått helhjertet inn for å gjøre disse dagene så bra som mulig for barna. Det er også tydelig at de som har vært med har fått mange gode opplevelser og mye fellesskap gjennom arbeidet. For oss som har hatt ansvar har det vært svært gledelig å se bredden blant de som har blitt involvert etter hvert.

Barn i Horten følger spent med under en av øvelsene

Innspurt og fintuning

På spørsmål om hva arbeidet har betydd for ham personlig svarer Bernhardsen at det har vært svært givende. – Jeg kan vel ikke beskrive hvor takknemlig jeg er for å kunne være med på dette. Det har vært et hektisk år med mye jobbing og lange kvelder, men vi har minnet hverandre på hvorfor vi gjør alt vi gjør, og hvilke virkninger det kan ha på de over 3.000 barna som kommer til stevnet. Det har vært utrolig lærerikt for min egen del. Alt arbeidet med de ulike gruppene og menneskene har også vært preget av at vi har trives utrolig godt sammen og hygget oss midt i det hektiske arbeidet. Nå er det siste innspurt og fintuning av alle detaljer som gjenstår, avslutter han, og legger til at gruppen i Horten er nok minst like spente som barna.

Selv gleder jeg meg til å se resultatet av alt arbeidet som er lagt ned, og ønsker de mange flittige menneskene i Horten lykke til med finpussen og de siste forberedelsene.

×