500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Festhelg av dimensjoner

Lørdagens Syningrenn var det tiende i rekken, og markerte ifølge både deltakere og arrangører et nytt høydepunkt i rennets historie. Værgudene viste seg fra sine bedre sider, løypene var flotte, føret nydelig, og det var bare blide mennesker å se over alt.


Syningrennet har blitt en skifest av dimensjoner. Lørdag hadde over 400 deltakere tatt turen ut i de velpreparerte løypene. I litt vind, men strålende sol, kastet de som jaget rekorder seg ut i et heseblesende løp.

I strålende sol og på nydelig føre ble rennet en flott opplevelse for deltakerne
I strålende sol og på nydelig føre ble rennet en flott opplevelse for deltakerne

Andre hadde et mer avslappet forhold til tidene, men de fleste fullførte med glans. Etter smilene ved målgang å dømme hadde det virkelig vært en skifest i ordets rette forstand. Tilskuerne koste seg i solveggen, fylte på med mat og varm drikke, og lot praten gå rundt bålpannene.

Tilskuerne hadde det heller ikke dårlig
Tilskuerne hadde det heller ikke dårlig

Rennet hadde klasser for fristil og klassisk, delt opp i aldersgrupper og kjønn. Til sammen ble det hele 18 klasser. Aller raskest i løypene var Carl Fredrik Schinnes som deltok i klassen Fristil Herrer 23-35 år. Blant damene var Henriette Andersen raskest. Hun deltok i klassen Fristil Damer 18 – 22 år.

Målgang med stil
Målgang med stil

– Jeg vil si at årets renn er ett av de beste vi har hatt så langt, kanskje det aller beste, sa Linda Sjemmedal dagen etterpå. Hun er arrangementsansvarlig, og har sammen med arrangementskomiteen jobbet mange timer siden forrige renn for å få alt til å flyte godt. Nå kunne hun se tilbake på det som må sies å være et godt avviklet renn. – Det aller viktigste er at både deltakere og publikum koser seg. Vi har ikke motto: «En vandrende festhelg» for ingenting, smiler hun.

Linda Sjemmedal var ansvarlig for arrangementet, og hadde nok å stå i med
Linda Sjemmedal var ansvarlig for arrangementet, og hadde nok å stå i med

Sjemmedal forteller at et stort frivillig apparat var i sving under rennet. – Vi serverte hamburgere og drikke langt ute i løypene, og det er faktisk ingen liten sak å få til spesielt i år da vinden ga oss en liten utfordring dagene før rennet, sier hun. Og selvfølgelig er det hundrevis av mer eller mindre arbeidskrevende oppgaver som skal løses for å få rennet av stabelen. Tilbakemeldingene vi har fått er at det ble veldig bra!

På banketten og premieutdelingen om kvelden er det gjerne en spesiell stemning på disse arrangementene.

Fornøyde løpere kunne innta pallen
Fornøyde løpere kunne innta pallen

2017.04.24 - Festhelg av dimensjoner-8

Beste skimenighet ble kåret, og det var lokalmenigheten i Eiker som stakk av med prisen. Her representert ved Trond Eriksen i midten, flankert av arrangementsansvarlig Linda Sjemmedal og konferansier Morten Sjemmedal
Beste skimenighet ble kåret, og det var lokalmenigheten i Eiker som stakk av med prisen. Her representert ved Trond Eriksen i midten, flankert av arrangementsansvarlig Linda Sjemmedal og konferansier Morten Sjemmedal

Slitne løpere som har tatt seg helt ut får lene seg tilbake, nyte god mat, god underholdning og godt selskap. Tilskuere og løpere finner fellesskap rundt bordene og gleder seg over det de får oppleve.

Humorinnslag fra nord vakte stor jubel i salen
Humorinnslag fra nord vakte stor jubel i salen

Årets bankett på Storefjell Resort Hotel var ikke noe unntak. Oppbyggelsen var tankevekkende, maten særdeles velsmakende, og musikken av toppklasse. Helge Ankers Band hadde urpremiere på en egen Syningrennlåt i anledning 10-årsjubileet, noe som ble tatt imot med stor applaus.

Mye god musikk fra Helge Ankers Band
Mye god musikk fra Helge Ankers Band

Les også:

×