500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Skifest for tiende gang

Lørdag går vårens Syningrenn av stabelen. Skirennet, som for en del mennesker er årets definitive sportslige høydepunkt, kan i år markere 10-årsjubileum. Skal vi tro værmeldingene kan det også se ut til at værgudene står på arrangørenes side denne gangen.


Fjorårets Syningrenn begynte med tåke og snøvær, men endte med sol og fest. For årets renn har arrangørene håp om at det blir enda bedre, og det forventes nysnø, minusgrader og strålende sol. En ivrig lokal ildsjel var ute i løypene i går, og sendte noen bilder fra turen. Hvis dette føret og været holder vil nok deltakerne mer enn noen gang oppleve at rennets motto, «En vandrende festhelg» ikke er tomme ord.

Fjorårets renn ble i perioder en noe kald opplevelse for tilskuerne. I år ser det ut til at de kan få en adskillig varmere tilværelse rundt løypene.
Fjorårets renn ble i perioder en noe kald opplevelse for tilskuerne. I år ser det ut til at de kan få en adskillig varmere tilværelse rundt løypene.

Tradisjonen tro vil skirennet også i år avsluttes med fest og bankettmiddag på Storefjell Resort Hotel om kvelden. I fjor samlet festen over 400 deltakere og publikum. I år håper arrangøren å få plass til enda flere. Etter hva jeg har hørt rykter om er knivingen om de gjeveste plassene på pallen heller ikke noe mindre i år enn i fjor. Visstnok skal et par av de som så gullet glippe i fjor ha svoret en ordentlig revansj, så det kan være duket for både skarpe dueller og løyperekorder denne gangen.

Slik så løypene ut på dagen går. Holder dette seg kan det være duket for tidenes Syningrenn på lørdag.
Slik så løypene ut på dagen går. Holder dette seg kan det være duket for tidenes Syningrenn på lørdag.

I år som i fjor er det entusiastiske medlemmer fra BCCs lokalmenigheter i Hallingdal og Valdres som har lagt ned en enorm dugnadsinnsats for å gjøre arrangementet mulig. Oppgavene de har tatt seg av i dagene og ukene før rennet er ganske formidable. På et skirenn av dette omfanget må både logistikken og systemene rundt rennet fungere godt, og med så mange deltakere er det ingen liten oppgave. Preparering, tidtaking, beredskap, drikkestasjoner, parkeringslogistikk, administrasjon og klargjøring av publikumsområder er bare en liten del av det som skal være på plass. For ikke å snakke om alt arbeidet som legges ned i banketten om kvelden. Både arrangørene og deltakerne synes likevel å mene at resultatet er verd alt slitet. – Dette blir verdens triveligste afterski, sa en forventningsfull ildsjel da han omtalte festen tidligere i uka.

Verdens triveligste afterski? Fjorårets bankett ble i hvert fall en festopplevelse fra begynnelse til slutt, og det er ingen grunn til å tro at det blir dårligere i år.
Verdens triveligste afterski? Fjorårets bankett ble i hvert fall en festopplevelse fra begynnelse til slutt, og det er ingen grunn til å tro at det blir dårligere i år.

Da håper jeg at væremeldingene og forventningene fra arrangøren holder stikk, og at årets deltakere kan notere seg for nok en festopplevelse i de usedvanlig vakre omgivelsene. Så får vi se om tidligere års rekordtider må vike denne gangen.

Les også om fjorårets Syningrenn i innlegget Fra tåke og snø til sol og fest.

×