500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Fra tåke og snø til sol og fest

Med tåke og snø på morgenen var det nok noen av deltakerne i årets Syningrenn som var usikre på hvordan dagen ville bli. Heldigvis lettet tåka, sola kom fram og rennet levde til fulle opp til mottoet «En vandrende festhelg». I overkant av 400 deltakere og publikum så ut til å være i svært så god stemning både i og utenfor løypene.


– Jeg er veldig fornøyd, sier arrangementsleder Linda Sjemmedal. – En fest tror jeg det hadde blitt uansett vær, men det var ekstra hyggelig at tåka måtte vike for sol ut over dagen. Det var vindstille, nysnø og nypreparerte løyper så opplevelsen ble flott både for deltakere og publikum, sier hun.

Linda Sjemmedal er arrangementsleder for Syningrennet.
Linda Sjemmedal er arrangementsleder for Syningrennet.

Kniving om de gjeveste plasseringene hører med i et skirenn og i noen klasser var dette ekstra tydelig. Eikerværingen Carl Fredrik Schinnes hadde i fristilklassen for herrer tydelig stor glede av å slå både sin fetter Henning Schinnes og ikke minst erkerivalen Jonathan Espegard. Blant den godt voksne garde gjorde Pål Gunnar Mikkelsplass rent bord i den nesten 20 km lange løypa, og gikk i mål nesten 9 minutter foran nestemann, Ole Georg Nilsen fra Grenland. Sammenligningen må vel likevel sies å ikke være helt fair, og både Nilsen og flere andre leverte prestasjoner som det står respekt av med tanke på treningsbakgrunn og konkurranseerfaring.

Mikkelsplass var for øvrig engasjert i smøreboden til langt ut på natta før rennet, sammen med den svært så livlige Terje Hansson fra Valdres. For de forbipasserende hørtes det ut til at stemningen i smøreboden ikke var noe dårligere enn den var blant de som hadde benket seg inne på hotellet for å lade opp til morgendagens renn.

Blant damene var ikke innsatsen og konkurransen noe mindre. Susanne Andersen fra Østfold gikk desidert raskest i fristilklassene. I klassisk kunne Marthe Øverland fra Hamar innta toppen av pallen, tett fulgt av sin søster Eva fra samme sted.

Til stor begeistring for publikum hadde også den 71 år gamle Bjørn Nilsen fra Grenland sin debut i løypene dette året. Ifølge ham selv hadde han ikke hatt ski på beina på femten år. Dersom vi skal ta dette for god fisk var prestasjonene han leverte på sin ca 7 km lange runde ganske imponerende.

Et slikt arrangement krever også fokus på orden og sikkerhet. – Vi har en dyktig stab på sikkerhet, sier Linda Sjemmedal. – De stiller opp med folk som har topp kompetanse på førstehjelp og redning, har med seg hjertestarter og følger tett med hele tiden. Deltakerne skal kunne føle seg godt ivaretatt under hele arrangementet.

Kveldens bankett skuffet heller ikke. Programmet varierte fra oppbyggelse ved Kåre J. Smith og flere andre, via premieutdeling og et skikkelig festmåltid, til varierte underholdningsinnslag ut på kvelden. Bandet leverte som vanlig varene til gagns, og hadde urfremføring av en egen Syningrennsang til stor begeistring i salen.

Neste år vil Syningrennet feire tiårsjubileum. – Vi starter evalueringen og planleggingen allerede om 14 dager, forteller Sjemmedal. – Det er bare rom for omtrent 500 personer i lokalene her på Storefjell og neste års jubileumsrenn blir nok en spesiell opplevelse. De som er interessert bør derfor sørge for å melde seg på tidlig, avslutter hun.

Ta gjerne en titt på bildene fra rennet under.

Snøvær og tåke tidlig på dagen la ikke noen demper på stemningen.
Snøvær og tåke tidlig på dagen la ikke noen demper på stemningen.
I fint driv forbi publikum.
I fint driv forbi publikum.
Stemningen utenfor løypene var det heller ingenting å si på.
Stemningen utenfor løypene var det heller ingenting å si på.
Publikum fulgte opp.
Publikum fulgte opp.
Holde varmen er viktig!
Holde varmen er viktig!
Området er lagt godt til rette for publikum.
Området er lagt godt til rette for publikum.
Tekst
Litt snøvær gjør ikke noe i så godt selskap!
Festbankett i salen på Storefjell.
Festbankett i salen på Storefjell.
Premieutdeling hører med.
Premieutdeling hører med.
Selfie må heller ikke glemmes...
Selfie må heller ikke glemmes…
Bandet leverte fengende musikk og en helt ny Syningrennsang.
Bandet leverte fengende musikk og en helt ny Syningrennsang.
×