500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Jeg er mektig stolt av ungdommen!

Sukk over «dagens ungdom» er ikke sjeldne å høre rundt omkring i samfunnet. Harald Almås har vært over 40 år i skoleverket, og er generelt stolt over norsk ungdom. Ekstra stolt er han over det han har sett og opplevd på BCCs PåskeCamp de siste årene.

Gjesteinnlegg – Harald Almås


Jeg har ikke for vane å gi offentlig uttrykk for mine følelser, men håper denne gangen gjennom et innlegg på Bernt Aksels blogg å få lov til å gi utløp for min begeistring for det vi erfarer med ungdommens påskecamp på Brunstad år etter år! Jeg håper at overskriften ikke blir tatt til inntekt for en selvgod stolthet, men som uttrykk for ren og skjær takknemlighet til unge og voksne som bruker sin dyrekjøpte fritid til å investere i gode vilkår for unge. Jeg har lagt bak meg over 40 år i norske skolestuer, de fleste i ungdomsskolen, og er også generelt stolt over norsk ungdom som har tilført meg så mye trivsel og glede i jobben. Jeg må likevel få lov å si, forhåpentlig uten å fornærme noen, at det jeg har sett og opplevd på disse arrangementene står i en særstilling!

På PåskeCamp er det rikelig anledning både til å oppleve noe og til å engasjere seg for andre
På PåskeCamp er det rikelig anledning både til å oppleve noe og til å engasjere seg for andre

3000 unge fra mange nasjoner har vært mikset sammen i internasjonal forbrødring gjennom å dyrke hobbyer og interesser fra et stort spekter av tilbud. Antallet og aldersgruppen innebærer normalt en stor risiko for ordensforstyrrelser, noe påskecampen har vært spart for. Her har det vært tilbud til den tøffe hockeyspiller så vel som den lidenskapelige kakebaker. Og en lang, lang rekke med andre aktiviteter! Om kveldene har de unge vært samlet til oppbyggelse og fest.

Fra årets arrangement
Fra årets arrangement

Alt har blitt gjennomført i en eksemplarisk orden uten noe som helst preg av «kadaverdisiplin». Tvert imot, har ungdommen lagt for dagen en vennlig ferd og en mønstergyldig indre disiplin som har gjort det enkelt for arrangører og mentorer å gjennomføre de mange program for de ulike grupper. Engasjement og prestasjoner blir belønnet i de forskjellige disipliner, men samtidig opplever vi at de unge kan kunsten «tap og vinn med samme sinn!».

Bernt Aksel Larsen blogg - Jeg er mektig stolt over ungdommen-2Jeg er overbevist om at en av hovedårsakene til disse vellykkede samlinger er en spesielt viktig del av BCC’s profil; Å virke dragende på de unge ved vennlighet og gode eksempler i stedet for å utøve press. Det er gjennom tillit og vennlighet at gode relasjoner bygges. Når dette kombineres med tydelig og klar ledelse, blir resultatet godt. Mange av våre unge mentorer er godt i gang med å øve seg i å sette andres gagn foran egen vinning. Dette gjør det så utrolig oppløftende å legge merke til, og som gjør at jeg er så mektig stolt av ungdommen!

Av: Harald Almås, Stord

×