500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Ungdommens julebord med 50 og Bamse

Min sønn, Bjørn (15), var i år programleder på «Ungdommens julebord», en fest som for mange ungdommer er ett av årets absolutte høydepunkt. Årets fest ble en slik suksess at han etterpå satte seg ned og skrev et innlegg til bloggen min.


Gjesteinnlegg – Bjørn Larsen: Hvert år arrangerer menigheten i Oslo & Follo julebord for ungdommen, og i år var det heller ingen unntak. Fredrik Fuglset («50») og jeg («Bamse») fikk det ærefulle oppdraget å være programledere og å geleide gjestene gjennom den siste delen av kvelden. Vi fikk trolig rollen for vår sære, men merkelig nok humoristiske, sans for humor. Dette ble vi svært beæret over.

12. desember, klokken 18:00 braket det løs på Ryenstubben 2. Rekordmange 430 stivpyntede ungdommer var spente over hva kvelden ville bringe. Med festantrekket på og en velkomstdrink i hånden gjorde de seg klare for ”Ungdommens julebord” –  en kveld man kan forvente mye av.

2015.12.17 - Ungdommens julebord med 50 og Bamse-2Festen startet opp med en oppbyggelig tale fra Kåre Smith. Kåre talte om den viktige ungdomstiden, og om å ikke kaste den bort. Han kom også inn på det at vi burde ikke behandle de som er utenfor menigheten ”med kalde hender”, altså at de kjenner kulde fra oss. Vi må heller behandle dem med mildhet og godhet slik at det blir en god atmosfære rundt oss der vi er.

Etter møtet fikk vi en nydelig middag servert av de voksne. Det var ribbe og tradisjonell julemat som stod på menyen. 2015.12.17 - Ungdommens julebord med 50 og Bamse-5Da maten hadde fått tid til å senke seg hadde vi kommet til underholdningsdelen av programmet og det var duket klart for ”LIVE LATE THIS NIGHT CHRISTMAS TABLE  CHRISTIAN SHOW AT R2 WITH 50 AND BAMSE! ” Det var dette Fredrik og jeg hadde jobbet for i noen uker i forveien og det var dette vi gledet oss mest til.

2015.12.17 - Ungdommens julebord med 50 og Bamse-7En introfilm ble spilt av og bandet begynte å spille, det var klarsignalet vårt. Med Fredrik i spissen entret vi scenen  med svart dress og gullsløyfer og ble møtt av en varm applaus. I løpet av showet hadde vi mange gjester i studio, sangfremføringer, filmer, urfremføring av en musikkvideo og flere konkurranser. Vi kåret for eksempel Bård Kronstad til den smarteste i Oslo menighet etter å ha vunnet Kahoot (en online quiz) for andre år på rad. Showet ble virkelig en suksess og jeg tror publikum fikk seg en god latter i en ellers kanskje stressende hverdag.

Kvelden endte med juletregang og en pakkelek. Det var kanskje ikke så lett å arrangere lek for 430 mennesker samtidig, men det gikk seg til og det ble utrolig nok meget bra.  2015.12.17 - Ungdommens julebord med 50 og Bamse-1Når kvelden var over nikket alle enige om at dette hadde vært en veldig trivelig kveld. Herved oppfordrer ”50 og Bamse” neste års programledere til å starte planleggingen allerede nå!

Av: Bjørn Larsen (15), Oslo & Follo

×