Kanskje er ikke «kjøkken» det ordet man først og fremst forbinder med et hotellrom. Muligheten til å kunne lage noe mat selv er imidlertid viktig for en god del av de som har tegnet leieavtaler for de nye hotellsuitene som bygges på Oslofjord Convention Center.
En svært stor andel av de nye hotellsuitene vil være utrustet med kjøkkenløsninger. I forrige uke ankom de første av disse byggeplassen, og monteringsarbeidet startet umiddelbart. De to første hotellbyggene skal være klare for innflytting allerede i sommeren neste år, og da må også kjøkkenløsningene være på plass.
– Planen er å montere 4 kjøkken per dag, sier Russel Hall, avdelingsleder for bygginnredning hos entreprenøren ILC Construction AS. Han nevner at kjøkkenløsningene er spesialprodusert i USA for dette prosjektet. – Det blir levert 20 kjøkkentyper i 4 forskjellige farger, og leverandøren i USA har hentet inn komponenter fra hele verden for å få laget akkurat det vi trenger i prosjektet her. Materialet er ask med malte overflater, forteller han.
Torsdag i forrige uke ble det gjennomført en første kvalitetskontroll av den nye leveransen, hvorpå monteringen av det første kjøkkenet startet. Løsningene leveres delvis montert, og jobben som gjøres på Brunstad er derfor mindre omfattende enn om alt skulle blitt montert på stedet.
– Nå i oppstartsfasen tester vi ut forskjellige løsninger og materialer slik at vi kan gi tilbakemelding til leverandøren på ting som burde endres. På denne måten vil monteringsprosessen optimaliseres utover byggeperioden, sier Hall imens han holder øye med de første kjøkkendelene som begynner å komme på plass inne i en av hotellsuitene i V8.
Det er altså bare et drøyt halvt år til de første hotellbyggene skal tas i bruk av Oslofjords kunder og leietakere, og det er nok mange som nå følger spent med når rommene begynner å ta form innvendig. Kanskje noen også ser fram til å teste ut mulighetene til å lage fårikål i de nye suitene?