500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Johan Velten: – Kan holde de på glattcelle til mandag

Begeistringen Johan Velten i sommer la for dagen over at en av hans medspillere hadde «fått den nest største kveita på kroken» var overveldende. Mens de ventet på at politiet skulle foreta sine pågripelser diskuterte Velten og Oscar Floor hvordan overgripernes familie skulle ivaretas.


Dette innlegget er det tredje i en serie på fire deler. For sammenhengens skyld anbefaler jeg at innleggene leses i riktig rekkefølge. Her finner du de andre delene: Del 1, Del 2, Del 4.

Pågripelse og varetekt

I forrige innlegg skrev jeg om Johan Veltens Facebook-dialog med en kvinne som i sommer oppgav å hjelpe til med å anmelde meg for seksuelle overgrep mot mindreårige. Veltens entusiasme var åpenbar, og det eneste skåret i gleden syntes å være at det ville vært enda bedre hvis det var Kåre J. Smith det var snakk om.

De påfølgende dagene diskuterer Velten saken både med denne kvinnen og flere andre. Det diskuteres pågripelse, varetekt, brev- og besøksforbud og mye annet. Han er også tilsynelatende bekymret for den traumatiske opplevelsen arrestasjonen vil være for BCC-medlemmene. Til Oscar Floor, som driver en Facebookside for BCC-kritikk og rykter, skriver han: – De er jo blitt lurt hele gjengen. Men jeg antar at vi ikke kan være til særlig hjelp. Vi kan jo tvert i mot bli anklaget for å ha ødelagt «Den Levende Guds Menighet». Og Floor er med på notene. – Ja, det er et dilemma. Vi får gruble litt, og kanskje drøfte det i gruppa, svarer han.

Velten og Floor er bekymret for min familie

Oscar Floor og Johan Velten er også bekymret for hvordan arrestasjonen vil virke på min familie. – En annen sak er livskrisen dette vil medføre for overgripernes barn og øvrig familie. Innen SV finnes det ingen kompetanse på dette området. Rutinen er jo at alt som er vanskelig håndteres med livsløgn. Dette blir ille. Jeg antar at de går til pågripelse neste lørdag. Da kan de holde de på glattcelle til mandag, før de fremstilles for varetektsfengsling, skriver Velten til Floor. – Ja, grublet på det samme i ettermiddag, svarer Floor, og nevner at Modum Bad kanskje kunne bidra. Dette er Velten enig i, men skriver også: – For øvrig er jo mange av de drøyt 100 i ex. SV. Gruppen de-facto-psykologer. Problemet er jo at folk har lært å være redd oss.

Ikke imponert over Sissel Gran

Johan Velten synes forøvrig ikke å ha så store tanker om psykologien som profesjon. – I årenes løp har jeg hatt mange psykologer ansatt, blant annet Sissel Gran. Ingen av de har forstått hva sektskader egentlig handler om. Det er bare ex Smithiser som forstår dette, skriver Velten til kvinnen som forteller ham om anmeldelsen av meg.

«Knallsterke bevis»

Kvinnen oppgir å sitte på mange bevis, blant annet lydopptak og håndskrevet brev jeg skal ha skrevet til mitt offer der jeg tilbyr penger for at hun skal holde tett. Utrolig nok spør Velten aldri om å få se noe av dette, og kommenterer det heller ikke. Overfor andre han kommuniserer med forteller han imidlertid om at det er «knallsterke bevis» i «to stygge overgrepssaker under opprulling, som angår to av toppene i BCC».

På den lukkede Facebook-gruppen jeg nevnte innledningsvis, der Johan Velten også er medlem, har saken ifølge dokumentene jeg fikk blitt diskutert og kommentert aktivt. Kvinnen som kommuniserer med Velten om beskyldningene oppdaterer gruppen jevnlig, og skaper store forventninger til hva som skal skje. Det blir opplyst hvilken dag pågripelsen blir, og når dagen kommer er det tilsynelatende stor spenning blant de mer enn hundre gruppemedlemmene. – Er det bare jeg som ikke har seier over nyskjærrigheten eller er flere spente på dagen i dag??? Jeg våker jo over Tlf som om det skulle vært et barn! 😱 Så ekstreme utolmodig og hevnlysten(har ikke seier der heller) Så blir jo reint ukonsentrert her jeg sitter! skriver ett av medlemmene.  En annen skriver: – Men de toppene i SV e så J… Gjenstridige 😛 derfor det tar så laaaang tid 😛 de må vel jakte de opp helt på loftet i brakke 1!! Og der gjemmer de seg bak gamle teltduker og all slags fa…skap! De må sikkert hente hele beredskapstroppen for å få lagt en J… Pedo broder 😛 i håndjern 😛 😛 ha ha ha :-)) :-)) har sett det for meg i hele dag 😛.

Arrestasjonene uteble

Gruppemedlemmene i den hemmelige Facebook-gruppen fikk imidlertid ikke oppleve det klimakset de ventet på. Det ble stadig gitt nye forklaringer om hvorfor saken trakk ut. Fremdeles så Johan Velten på dette tidspunktet, ifølge det han skrev til meg ingen grunn til å tvile på kvinnen som var hans kilde. Status i slutten av juli var altså at saken var utførlig diskutert på den lukkede Facebook-gruppen med over hundre medlemmer. Johan Velten hadde uttalt seg om varetekt og glattcelle. Han og Oscar Floor hadde bekymret seg for konsekvensene for min families psykiske helse når arrestasjonen kom. Så kom altså min epost ramlende inn i innboksen hans. Johan Velten skrev følgende til min advokat om hva denne eposten førte til: «På basis av hans e-post til meg på ettermiddagen den 1. august forsto jeg umiddelbart at dette var rene fantasifortellinger. Etter å ha satt henne under litt press fikk jeg frem hennes erkjennelse allerede neste morgen. Jeg tok da initiativ til å få henne inn i psykiatrisk behandling.»

Johan Velten innså nå altså at det han hadde drøftet med denne kvinnen, med Oscar Floor og flere andre, det som hadde vakt slik entusiasme på den lukkede Facebook-gruppen, var «rene fantasifortellinger». Ifølge det han skriver kom han i kontakt med kvinnen for mer enn et halvt år siden, da hun trengte økonomisk hjelp. Han møtte henne i sommer, og snakket ifølge dokumentene om nettopp hennes engasjement i flere overgrepssaker. Hennes informasjon i dialogen med Velten er enkelte steder selvmotsigende. Hun gir også flere steder opplysninger som ville få de fleste til å skjønne at dette er en person som ikke er troverdig. Men Velten skjønte altså ikke dette. Ikke før han i epost fra meg fikk tilsendt sin egen dialog med henne.

Johan Veltens forklaring om at han ikke har oppdaget kvinnens manglende troverdighet lenge før han fikk eposten fra meg virker svært usannsynlig. Da er det mer sannsynlig at han har håpet at kvinnen likevel skulle klare å overbevise politiet om en rask arrestasjon, med den negative oppmerksomhet, sjokk og traumer dette ville føre til.

Forklaringen fra Velten er altså at han har vært en psykisk støttespiller for kvinnen som var hans kilde. Min oppfatning er at han, Oscar Floor og flere andre driver løgnfabrikker. Dette blir tema i neste innlegg.

Les også de andre innleggene i serien:

×