500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Minner for livet

I helgen var omtrent 450 deltakere fra ungdomsprogram i Norge og Europa samlet på Brunstad. Det ble en helg full av sosiale aktiviteter, dyrking av vennskap og oppbyggelse i det kristne trosgrunnlaget. Da dagene var over satt mange igjen med minner for livet.


Grillfest på stranda

Som nevnt i innlegget Internasjonal smeltedigel hadde Brunstad Bibelskole invitert deltakere fra ulike ungdomsprogram til en felles samling i Norge denne helgen. Da fredagen kom gjorde ungdommene sitt inntog på det innbydende strandområdet på Oslofjord Convention Center. Og det var altså en svært så internasjonal flokk som var samlet. Omtrent 30 ulike nasjoner var representert og deltok i det som ble en solid grillfest denne kvelden. Når været også viser seg fra en av sine gode sider slik det gjorde denne kvelden, er det ikke mange andre steder i verden som er bedre egnet for slike samlinger.

Gjestene beveget seg både til lands og til vanns denne helgen

Fra den store utescenen som var rigget opp ble det holdt en skjærgårdskonsert med variert repertoar, og innslagene ut over kvelden gjenspeilet den internasjonale sammensetningen. Her kom sanger på tysk, fransk, norsk og mer til. På strandområdet var det også rigget opp boder der gjestene kunne delta i aktiviteter som var særegne for de forskjellige nasjonalitetene. Ikke minst var et par av den eldre garde til stede og bidro med gode og tankevekkende ord for de mange ungdommene som lot til å lytte oppmerksomt i sommerkvelden.

Befri apostelen Peter

Da lørdagen grydde var det duket for en hel dag med aktiviteter og festligheter. En god del av dagen gikk til et løp mellom ulike poster på konferanseområdet. Postene hadde profil fra historiske tider og hendelser i Bibelen.

Både deltakere og tilskuere var sterkt engasjerte

De ble knyttet sammen gjennom en noe mer fantasifull ramme der lagene skulle befri apostelen Peter fra fangenskap ved å utføre forskjellige oppgaver. De to beste lagene gikk videre til en storslagen finale som ble gjennomført med mye liv og lyst.

En fullsatt utendørstribune sørget for liv og røre under konkurransen

Postene i løpet var plassert rundt omkring både på og utenfor det store konferanseanlegget

Fest og frivillig innsats

Etter en hektisk dag var det til sist duket for en skikkelig fest i storsalen på konferansesenteret. Festen startet med en oppbyggelig samling med ord og inspirasjon som har verdi for hele livet.

Duket for fest

Det ble også mange humoristiske og interessante innslag ut over kvelden. Filmer, sanger, aktivitetsleker – og selvfølgelig god mat.

Sanginnslag sørger for god stemning
Leker og humorinnslag hører også med en slik kveld

Siste dagen var det lagt til rette for at de av ungdommene som ønsket det kunne bidra i frivillig innsats for å gjøre klart for de mange gjestene som kommer til BCCs sommerstevner i år. Arbeidet pågikk med liv og lyst, før mange igjen samlet seg i det nye amfiet ved forplassen til avsluttende grilling og fellesskap. Etter de mange fornøyde ansiktene og uttalelsene å dømme var det ikke få av dem som hadde fått minner for livet denne helgen.

Helgens deltakere samlet på forplassen ved Oslofjord Convention Center

Det er gledelig å se at så mange ungdommer fra så mange ulike land og kulturer kan være samlet på ett sted og at stemningen samtidig kan være så god og positiv. Ungdommene som deltok i helgen var fulle av framtidstro og livsglede, og viste stor begeistring over å få være sammen med hverandre. Det lover godt for framtiden.

×