500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Sommer og stevnetid

Vi skriver juni og det betyr at sommeren har meldt sin ankomst. Sommertid er ferietid. Det er også stevnetid. I omtrent 60 år har BCC-medlemmene vært samlet til årlige sommerstevner på Brunstad i Vestfold og pågangen øker for hvert år som går. I begynnelsen av juli går startskuddet for årets sesong.


Blant de første

I innlegget Sommerstevner – en lang tradisjon fortalte gjesteblogger Harald Almås om hvordan tradisjonen for sommerstevner i BCC går nesten hundre år tilbake. Sannsynligvis var menigheten blant de første trossamfunn her i landet som hadde landsomfattende stevner av denne typen. For svært mange av BCC-medlemmene er disse stevnene blitt en tradisjon som har gått i arv gjennom flere generasjoner og en hel del kan sannsynligvis vanskelig tenke tanken på en sommer uten noen dager på stevne.

Stevnetradisjonene går langt tilbake i BCC

Å samles til oppbyggelse, fellesskap, aktiviteter og trivsel i sommerferien er en tradisjon og arv som deles med mange andre trossamfunn. Titusener av kristne vil i løpet av sommermånedene valfarte til stevner ulike steder i landet. Mange tusen mennesker legger ned en enorm frivillig innsats for å kunne gjennomføre arrangementene, og ivrige ildsjeler legger til rette for at stevnedeltakerne skal kunne ha det så godt som mulig.

Ingen stevner uten frivillige ildsjeler som stiller opp

Lange ventelister

I BCC er stevnetiden en høytid. Kjernen og hovedfokuset vil alltid være de oppbyggelige samlingene og fellesskapet rundt trosgrunnlaget. Det er dette som trekker mennesker fra alle verdenshjørner til Oslofjord Convention Center disse sommerukene, og som gjør at BCCs bookingavdeling opplyser at per i dag er det 1400 som står på venteliste for å få losji under årets stevne. De oppbyggelige samlingene er enkle i formen. Bibelens ord står i fokus, og mesteparten av tiden er ordet fritt for de som har noe de ønsker å bidra med. I løpet av stevnesesongen har gjerne langt over tusen mennesker vært på talerstolen i den store konferansesalen. Mange benytter anledningen til å dele hva trosgrunnlaget betyr for dem i hverdagen.

Det er de oppbyggelige samlingene som er kjernen og hovedinnholdet i stevnene

Barndomsminner

Om stevnetiden er høytid er det også tid for stor livsutfoldelse, fellesskap og aktivitet. Konferanseanlegget er et sommerparadis for små og store. Det er ikke få av de som i dag er voksne som har sine beste barndomsminner fra sommerdagene på Brunstad.

Fra fjorårets stevneåpning

Formen og omfanget på aktiviteter og trivselstiltak har også utviklet seg drastisk de siste 15 år. I dag er fokuset på å tilrettelegge for barna og ungdommen større enn noen gang. I løpet av sommerukene er det konserter, turneringer, sportsaktiviteter og et mangfold av leker og aktivitetstilbud. I fjor sto den første gressbanen ferdig, og ble aktivt brukt gjennom hele stevneperioden. Det er nok mange ungdommer som nå ser fram til at resten av aktivitets- og flerbruksanlegget skal kunne tas i bruk.

Stevneukene er også fulle av spennende aktiviteter og innslag

Naturlig del av kristenlivet

Selv har jeg vært på sommerstevner på Brunstad siden jeg var barn og det jeg får ta del i der er blitt mer enn en tradisjon. Det er blitt en helt naturlig del av mitt kristenliv, et årlig høydepunkt som jeg ikke ville vært foruten. Gjennom fellesskapet og omgangen med så mange som deler den samme troen lærer vi stadig noe nytt, ser stadig nye behov og utvikler oss stadig som mennesker. Vi styrker også vennskapsbånd og gleder oss over å se og treffe hverandre.

Lørdag 8. juli braker det løs. I år som i fjor regner jeg med å skrive litt fra årets stevner her på bloggen, så følg med!

Her kan du også lese andre innlegg med tema sommerstevne.

×