500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Internasjonal smeltedigel

Forsommeren er som regel en hektisk tid der mye skal gjøres unna før ferieukene starter. Denne tiden er også høysesong for barne- og ungdomsaktiviteter av mange slag. Nå i helgen løper to store arrangementer av stabelen, der mange hundre barn og unge er i sving både på deltaker- og arrangørsiden.


Breivollcamp

På det vakre området Breivoll, som ligger en halvtimes kjøring langs E6 fra Oslo, gjennomføres årets Breivollcamp denne helgen. Det er foreningen Xercize som står for arrangementet i samarbeid med Breivoll Sportsklubb. I fjor skrev Stine Marie Lervåg Hansen om campen i gjesteinnlegget Breivollcamp 2016. I år ser det ut til at arrangementet blir enda større enn i fjor. Omtrent 1700 deltakere i alderen 7 – 23 år vil innta gresslettene for å spille fotball og delta i andre aktiviteter. Totalt er det ca 130 lag fra Norge, England og Danmark som finner veien til Follo denne helgen, og rundt 300 frivillige er i sving for å få gjennomført campen. Lørdagen blir det festkveld, med oppbyggelige og underholdende innslag og konkurranser. Arrangementet er blitt så populært at Brunstad TV også vil være til stede og sende direkte fra festkvelden.

Fjorårets Breivollcamp gav mange gode minner

Internasjonalt på Brunstad

På Brunstad i Vestfold vil det også være en hektisk helg. Der samles ungdom som deltar i ulike ungdomsprogram rundt omkring i Europa til en felles helg. Som kjent er det mange unge i BCC som tilbringer et år i slike programmer for å delta i frivillig innsats, bibelundervisning. kulturutveksling og andre aktiviteter. Det er flere ulike foreninger som står for programmene, men denne helgen er det Brunstad Bibelskole som har invitert til felles samling.

Ungdom fra nesten 30 ulike land ønskes velkommen hit i kveld

Gershon Twilley er ansvarlig for arrangementet, og kan fortelle at i alt kommer omtrent 450 deltakere fra ulike program i Norge, Nederland, Tyskland og Danmark. Samlingen har et svært så internasjonalt preg, for deltakerne kommer fra nesten 30 ulike land.

Får fram nasjonalt særpreg

– Vi har flere mål med samlingen, sier Twilley. – For det første legger vi vekt på å legge til rette for at ungdommene kan skaffe seg internasjonale nettverk og få kjennskap til andre kulturer og tradisjoner enn deres egen. Denne helgen vil de ulike ungdomsprogrammene ha egne boder og aktiviteter som får fram noe av særpreget ved kulturen og landet de er etablert i. Det blir en slags løype som deltakerne går gjennom, og beste post blir også kåret. Generelt legger vi også opp til fellesaktiviteter der det er tid og rom til å mingle og være sammen i uformelle settinger. Det blir strandkonsert, panelsamtaler og et stort rebusløp rundt i området med tema fra Bibelen. Opplegget blir som en reise gjennom Bibelhistorien, forklarer Twilley med glød i stemmen.

Scenen gjøres klar for helgens program som blant annet omfatter konsert

Overgang

Twilley forteller at samlingen også er en markering av at mange av deltakerne nå er i ferd med å avslutte sin periode på programmene og skal dra hjem til hverdagen igjen. De ønsker å feire det som for svært mange har vært et rikt og givende år. Samtidig ønsker Twilley å sette fokus på overgangen når de nå reiser hver til sitt. – For mange er denne overgangen litt brutal, sier han. – De har tilbrakt en periode, gjerne et år, sammen med likesinnede i et miljø der mye er tilrettelagt for dem. Selvfølgelig har slike opplegg sine egne utfordringer der man må lære å finne ut av det med andre, men man er på den annen side litt skjermet fra mange av de utfordringene som dagliglivet ellers bringer. Vi ønsker å inspirere til at ungdommene kommer tilbake til sine hjemsteder med høy motivasjon for å gjøre det beste ut av livet, bli gode samfunnsborgere, gode og pålitelige medarbeidere på sine arbeidsplasser og positive bidragsytere i barne- og ungdomsarbeidet, avslutter han.

Denne helgen vil altså stå i barne- og ungdomsaktivitetenes tegn for mange BCC-medlemmer. Værutsiktene er gode, og alt bør ligge til rette for gode opplevelser både på Breivoll og Brunstad. Jeg ønsker både deltakere, arrangører og frivillige lykke til med helgen og alt som skal gå av stabelen.

×