500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Påskeeventyret i gang

Lørdag kveld fylte over 3.000 forventningsfulle ungdommer den store konferansesalen på Oslofjord Convention Center. Det var tid for Kick-off for årets PåskeCamp. De kunne se fram til et rikholdig utvalg av aktiviteter og tilbud disse dagene før det hele avsluttes med en skikkelig fest onsdag kveld.


Eventyr – og realitet

Deltakerne på årets PåskeCamp kommer fra mange ulike land og flere verdensdeler. Enkelte har satset mye for å kunne komme til Norge disse dagene og delta i aktivitetene og fellesskapet.

Bordtennis er alltid populært uansett hvor man kommer fra
Bordtennis er alltid populært uansett hvor man kommer fra

Tilbakemeldingen som kunne høres fra flere av dem var at dette er som et påskeeventyr. Og antageligvis har de rett. At mer enn 3.000 ungdommer, hvorav de fleste i tenårene, kan danne et miljø der stemningen er så positiv, sprudlende og fri for konflikter, oppleves nesten som et eventyr. Likevel er det realitet.

Nyte en god kopp kaffe i godt selskap blir aldri feil
Nyte en god kopp kaffe i godt selskap blir aldri feil

Det var god stemning i salen lørdag kveld da Kåre J. Smith hilste de mange ungdommene fra storskjermene med en svært så ungdommelig video. Kick-off samlingen fokuserte på det som ligger i bunnen for alle aktivitetene og tilbudene, og som er årsaken til den gode stemningen – det livskraftige og sunne trosgrunnlaget. Dette setter også sitt preg på kveldsarrangementene disse dagene, der det settes fokus på det kristne budskapet. I tillegg er det konkurranser, underholdning, og selvfølgelig god mat.

Flyging

Søndag var ungdommene spredt for alle vinder i ulike aktiviteter. Det ble spilt ishockey, laget film, klatret, ridd på hest, og mye annet. I alt er det omtrent 30 ulike aktivitetstilbud ungdommene kan delta i.

Ishockey er alltid populært
Ishockey er alltid populært

Bernt Aksel Larsen blogg - Påskeeventyret i gang-3

Supportergjengen skaper liv og røre i hallen
Supportergjengen skaper liv og røre i hallen

På ett av møterommene i konferansesenteret var en gruppe entusiaster i gang med å rigge opp en flysimulator. Flyging er nemlig ett av tilbudene, og de som deltar får både prøve seg i simulator og være med opp i lufta i et skikkelig fly.

Flysimulator i ferd med å rigges opp
Flysimulator i ferd med å rigges opp

Inne i den store salen ble det øvd på musikkinnslag imens kameragjengen filmet og lydfolkene skrudde på sine mange knotter.

Øvelser der både kor, musikere, kameracrew, lyd- og lysteknikere er i sving
Øvelser der både kor, musikere, kameracrew, lyd- og lysteknikere er i sving

Ønsker livsglede og trivsel

Arrangementet PåskeCamp er resultat av et ønske om å legge til rette for livsglede og trivsel i sunne og trygge rammer for ungdom i det som ofte kalles de vanskelige tenårene. På mange måter er arrangementet også et godt symbol på den utviklingen BCC har hatt de siste 20 år. Målet med dagens barne- og ungdomsarbeid har jeg sitert i tidligere innlegg her på bloggen. Det er at uansett hvilken kurs barna og de unge velger senere i livet skal de kunne se tilbake på barndommen og ungdommen med glede og begeistring. For mange av deltakerne på årets PåskeCamp vil jeg tro at dagene de nå opplever er et godt bidrag i så måte.

×