500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Hesteferie og galla

I år brukte jeg noen dager av vinterferien til å være til stede på hestearrangementet AEG sammen med et par av mine yngste døtre. Arrangementet ser også i år ut til å ha vært en suksess, og for hesteinteresserte er det blitt en av årets store opplevelser. Lørdag var det gallashow og prisutdeling.


Morsomt å arbeide med

– Arrangementet har gått veldig bra, sier prosjektleder i Oslofjord Convention Center AS, Mariann Fjeldstad. – Etter det jeg kan forstå er både arrangør og gjester godt fornøyde. Vi strekker oss så langt vi kan for å yte så god service som mulig, og det får vi stadig gode tilbakemeldinger på. Spesielt legger vi vekt på at publikumsopplevelsen skal være god også utenfor selve hestearenaen, i spisearealer, messeområde og så videre. Det tror jeg mange opplever positivt, og her tilbyr vi nok kanskje litt mer enn det som er vanlig på denne type arrangement, sier hun.

Mariann Fjeldstad, Oslofjord Convention Center AS' prosjektleder for arrangementet.
Mariann Fjeldstad, Oslofjord Convention Center AS’ prosjektleder for arrangementet.

Fjeldstad synes selv AEG er et spesielt morsomt arrangement å arbeide med. – Det som er litt spesielt er den store interessen og engasjementet fra gjestene, forklarer hun. – Vi ser familier som kommer hit for å kunne dyrke en felles interesse og dele opplevelser. De mindre barna koser seg, det er et trygt og stort område å gå rundt på her, familiene kan slappe av i hyttene innimellom øktene, og det er i det hele tatt et fint sted å tilbringe ferien på.

Må finne nye løsninger

Årets arrangement inneholder som vanlig også en messe, med ca 30 utstillere. Fjeldstad regner med at det er over 9.000 besøkende som er innom i løpet av dagene arrangementet varer.

Arrangementet har også i år et stort messeområde der man kan finne det meste av hesteutstyr.
Arrangementet har også i år et stort messeområde der man kan finne det meste av hesteutstyr.

Hun legger imidlertid ikke skjul på at årets arrangement også har hatt noen spesielle utfordringer. – Det er litt spesielt å avvikle slike arrangementer når det store utbyggingsprosjektet pågår parallelt, forteller hun. – AEG er et arrangement som krever svært store utearealer siden det skal lages stallplasser til mange hundre hester, det skal etableres parkering for store mengder bobiler og hestehengere. Dette har selvfølgelig vært utfordrende når de arealene vi tidligere har brukt nå er blitt byggeområde, men jeg tror vi har funnet løsninger som har fungert godt for deltakerne, sier hun. Fjeldstad berømmer også samarbeidet med arrangøren. – Det at de er så fleksible og løsningsorienterte gjør det lett å finne ordninger som fungerer, og gjør det motiverende å stå på ekstra for å gi så god opplevelse som mulig.

Bobiler måtte plasseres blant annet på forplassen foran konferansesenteret
Bobiler og andre biler måtte plasseres blant annet på forplassen foran konferansesenteret.

Flott gallashow

AEG betegnes på arrangementets hjemmesider som Norges største hesteshow, og det er fullt program fra morgen til kveld med ridning, underholdning og mye annet i nesten to uker til ende. Lørdag kveld var det duket for AEG Awards, et gallashow med prisutdelinger. Konferansieren, Håvard Lilleheie, ledet de ca 750 gallagjestene gjennom kveldens program, og artister som Boney M, Benedicte Adrian, MADCON og MINT bidro til å gjøre det hele til en festopplevelse for de mange hesteinteresserte gjestene.

Gallamiddag med et variert innhold og underholdningstilbud lørdag kveld.
Gallamiddag med et variert innhold og underholdningstilbud lørdag kveld.

At gjennomføringen av et slikt gallashow i det hele tatt er mulig er egentlig imponerende, selv om gjestene heldigvis neppe tenkte så mye over det. I den store salen på konferansesenteret var det nemlig full aktivitet med ridning fram til klokka 18. Gallashowet startet klokka 20:30. I løpet av to og en halv time skulle salen rigges om fra sandfylt hestearena til festsal med scene og dansegulv. I en fart ble sanden dekket av nytt gulv, festbordene ble rigget opp og dekket, samtidig som lyd- og lysprøver pågikk.

Full fart med omrigging fra hestearena til festsal. Gjennomføring av lyd- og lysprøver pågikk parallelt.
Full fart med omrigging fra hestearena til festsal. Gjennomføring av lyd- og lysprøver pågikk parallelt.

Til tider minnet salen mest om en stor maurtue der det vrimlet av mennesker som arbeidet hektisk med å gjøre klart til fest. Men da gallagjestene begynte å ankomme var altså alt på plass for arrangementets viktigste festkveld. Det hører også med til historien at søndag morgen var salen igjen gjort om til ridearena for arrangements siste aktiviteter og hesteshow.

Tidlig søndag morgen var salen gjort om til ridearena igjen.
Tidlig søndag morgen var salen gjort om til ridearena igjen.

AEG er blitt en familietradisjon for mange i det norske og skandinaviske hestemiljøet. Forhåpentligvis bidrar årets arrangement til å styrke tradisjonen. For min del ser jeg også fram til å kunne oppleve arrangementet i nye fasiliteter når Oslofjord Convention Center er ferdig bygget ut. Om dagens arrangement er bra vil nok framtidens arrangement løftes enda noen hakk.

Les også innlegget jeg skrev om fjorårets AEG, Hestelukt på Brunstad, der jeg skrev litt om historikken bak arrangementet.

×