500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Hvem er offeret?

Jeg fikk for noen minutter siden en epost fra redaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve, der han ber meg fjerne bildet jeg hadde lagt ut på min forrige artikkel siden han fryktet det kunne oppfordre til vold mot avisens ansatte.


Selvfølgelig ønsker jeg på ingen måte å oppfordre til vold mot avisens ansatte, og det tror jeg heller ikke mine lesere på noen måte oppfattet. Når jeg brukte symbolet av en pistol som ett av elementene i bildet var det for å illustrere det faktum at Dagens Næringsliv videreformidler påstander som har vært en del av trusselbildet i en millionutpressing, og ber om min kommentar. Det ser altså ut til at trusler mot meg ikke er så nøye for Dagens Næringsliv. Jeg har oppfattet organisasjonene som er involvert som profesjonelle i dette faget. Dette forholdet har jeg sett det riktig å være helt åpen på, da en slik åpenhet er mitt beste forsvar for å unngå fatale følger for meg selv og min familie. Det er altså jeg som er offeret, ikke de som Dagens Næringsliv ser ut til å samarbeide med.

Jeg kan herved love redaktør Djuve at jeg ikke skal bruke tegninger og symboler av våpen i framtidige innlegg. Det jeg ikke kan love ham er å holde tilbake sannheten om hva som virkelig har skjedd i denne saken.

×