500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

BCCs representantskapsamling er i gang

I går, lørdag 2. juli, startet årets representantskapsamling i BCC. Rundt 120 representanter for lokalmenigheter over hele verden er samlet på Panorama Hotell & Resort utenfor Bergen for å inspireres, lære av hverandre og behandle saker som står på årets agenda.


For de av mine lesere som ikke er kjent med representantskapsamlingenes innhold og form har jeg skrevet om dette tidligere i innlegget «Representantskapsamlingen 2016».  Årets samling startet med en fest sammen med BCCs lokalmenighet i Bergen. Her satte Kåre J. Smith tonen for samlingen med å minne om den kraften som ligger i kjærligheten. – Jeg er sikker på at kjærligheten kan bli noe varmere hos de fleste av oss, sa han. I den forbindelse var han også inne på hvor godt det er for barn å vokse opp i familier der det ikke er så trangt rom, der de kan utfolde seg og blomstre i barnlig glede. – De må kjenne at de er elsket, og ikke føle at det settes urimelige og urettferdige grenser ut fra et kaldt og hardt hjerte, sa han. Han minnet også om at kjærligheten driver oss til virksomhet for våre medmennesker, vi får flyttet fokus bort fra oss selv og blir opptatt av hva vi kan få gjort for hverandre i stedet.

Kåre J. Smith
Kåre J. Smith

Herbert Angerer fra Østerrike er en av deltakerne på samlingen. Han har store forventninger til disse dagene. – Det er en veldig hjelp og inspirasjon som vi har stor nytte av i vårt lokale arbeid, sier han. – Jeg kjenner meg jo fattig når jeg sitter her, men samtidig opplever jeg at samlingen virker en sterk motivasjon til innsats, og tro på framtiden. Jeg får tro på at det vi holder på med hjemme i Østerrike skal lykkes for oss.

Herbert Angerer fra Østerrike har store forventninger til årets samling.
Herbert Angerer fra Østerrike har store forventninger til årets samling.

Stephen Simons fra Seattle i USA er også begeistret for samlingen. – Det å komme sammen og utveksle erfaringer er veldig nyttig, vi lærer så utrolig mye av hverandre, sier han. Men aller viktigst er nok den sterke troen som preger disse dagene, og som inspirerer oss til arbeid. Stemningen her er preget av en veldig tro på framtiden, på at det vi holder på med er til nytte for mange mennesker.

Stephen Simons fra Seattle i USA ser samlingene som viktige også for det lokale arbeidet.
Stephen Simons fra Seattle i USA ser samlingene som viktige også for det lokale arbeidet.

På festen benyttet også lokalmenigheten i Bergen anledningen til å markere åpning av nytt musikkstudio. En gruppe ungdom har engasjert seg sterkt i arbeidet med å produsere musikk til bruk i menighetsarbeidet, og BCC har bidratt med økonomisk støtte til bygging av studio for å legge til rette for disse. Festdeltakerne fikk oppleve en smakebit fra deres arbeid, og det vi fikk høre lover godt for musikken i BCC framover.

Snoren klippes for nytt lydstudio.
Snoren klippes for nytt lydstudio.

Festen sluttet forholdsvis tidlig denne kvelden, og mange benyttet anledningen til trivsel og samtale etterpå. Men av en eller annen grunn ble det ganske snart tomt både i salen og salongene. Årsaken fant jeg etter hvert ut, det viste seg nemlig at denne kvelden var det EM-kvartfinale mellom Tyskland og Italia. Og representantskap eller ikke, en slik anledning kan man ikke la gå fra seg. Stemningen ble til tider temmelig høy framfor TV-skjermene i hotellets lounge.

Representantskap eller ikke, er det kvartfinale kan man ikke la anledningen gå fra seg!
Representantskap eller ikke, er det kvartfinale kan man ikke la anledningen gå fra seg! Her foran TV-skjermen.

Samlingens første del vil først og fremst fokusere på trosgrunnlaget og de åndelige behov i menighetene. Dette er tema både under møtene og måltidene, og så godt som samtlige deltakere bidrar som regel med sine tanker og erfaringer. Mot slutten av samlingen vil representantskapet ta stilling til en rekke saker som står på agendaen, blant annet prosessen knyttet til vedtektsendringer, retningslinjer for håndtering av grenseoverskridende adferd og overgrep, gjennomgang av regnskap og flere andre saker. Jeg håper å kunne rapportere litt fra dette mot slutten av uka.

×