500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Breivollcamp 2016

For 11. år på rad ble det i helgen arrangert en fotballcamp for barn og ungdom mellom 7 og 23 år på Breivoll i Follo. Dette er for mange barn og unge årets fotballhøydepunkt, der mange tar dette som en familietur for å kunne heie fram barn og søsken som spiller. Stine Marie Lervåg-Hansen var en av de som fikk oppleve denne engasjerende fotballhelgen på nært hold – og det forteller hun mer om i dette gjesteinnlegget.

Gjesteinnlegg –  Stine Marie Lervåg-Hansen


Det er den kristne foreningen Xercize som står bak arrangementet, som startet lørdag 4. juni og leverte knall sol og sydentemperaturer som varte ut hele helgen. De første kampene var i gang allerede i 9-tiden på morgenen, og stemningen var til å ta og føle på da skjebnen for morgendagens A-sluttspill skulle avgjøres. Nivået var imponerende høyt, så her måtte man gi absolutt alt hvis man ønsket å komme videre.

Bernt Aksel Larsen blogg - Breivollcamp 2016-4For oss tilskuere var det flere attraksjoner enn bare fotballkamper som kunne friste. Hoppeslott, matboder, snacks- og isboder ble også populært i sommervarmen. I tillegg kunne vi bryne oss på den klassiske konkurransen; “Lyden av Breivoll”. Her skulle vi gjette hva den merkelige lyden var, og for den med skarpest hørsel var premien intet mindre enn en helikoptertur for 2! Vinneren av denne konkurransen skulle kåres under kveldens ungdomsfest.

Bernt Aksel Larsen blogg - Breivollcamp 2016-5Denne kvelden startet med et oppbyggelig møte som la et godt grunnlag for en fest i fotballens tegn. Selve festen fikk en forrykende åpning da programlederne ankom plassen i et helikopter. Resten av festkvelden kunne by på fine sanger, morsomme humorinnslag og spennende konkurranser.

Bernt Aksel Larsen blogg - Breivollcamp 2016-1Neste morgen var det klart for A-sluttspill hvor kun de lagene som hadde vunnet flest kamper kom videre. Her måtte noen gi seg etter første kamp, mens andre kjempet seg til de gjeve finaleplassene.

Bernt Aksel Larsen blogg - Breivollcamp 2016-2Etter et slikt storslått fotballarrangement, lurer man litt på hvem som har tatt på seg de store ansvarsoppgavene – jeg var heldig og fikk et par ord med mat- og drikkeansvarlig, Hile Haapala.

– Hvor mange er påmeldt til årets Breivollcamp?

– Ca. 1500 spillere pluss 1000 tilskuere.

– Hvordan er det å være mat- og drikkeansvarlig for et slikt arrangement?

– Det er kjempegøy! svarer hun raskt med et smil om munnen. – Det er krevende, spesielt med tanke på planlegging, men også morsomt, da du får del i den stemningen som er på arrangementet. Hile reflekterer litt på helgen som har gått før hun svarer videre; – Måten vi jobber på er også veldig gøy – vi kjører på og jobber hardt i en kort periode, gjerne fra kl. 06.00 om morgenen. Da ser man hvor engasjerte de andre er, og den gode «driven» smitter over på en selv.

– Hva kreves med tanke på planlegging?

– Planleggingen er alfa og omega! presiserer Hile. – Det avgjør resultatet i praksis – jo bedre man har planlagt, jo bedre blir utførelsen. Vi begynte å planlegge ca. 2 mnd. i forveien. Vi er et planleggingsteam på 5-6 stk. som har ansvar for hver sin del av arrangementet. Bl.a. overnattingsansvarlig, festansvarlig, ansvarlig for oppsett av kamper osv. Hile legger også til at første “step” i planleggingen er å bygge opp et team;  – Et godt team er basen for resten av arbeidet.

– Dette arbeidet er på frivillig basis – hva gjorde at du sa ja til ansvaret?

Hile tenker seg litt om før hun svarer; – Det hørtes gøy ut – jeg har erfaring fra slike typer jobber før, og følte meg trygg på oppgaven, svarer Hile med et selvsikkert blikk. – Det er også interessant å samarbeide med andre engasjerte folk som gjør det morsomt å jobbe.

Bernt Aksel Larsen blogg - Breivollcamp 2016-6Jeg må smile litt for meg selv, og tenker at slike arbeidsomme ildsjeler er nok hovedgrunnen til at det ble en så vellykket helg.

Av: Stine Marie Lervåg-Hansen, Follo

×