500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Smilar Invest Ltd kjøper Dagens Næringsliv

Selskapet Smilar Invest Ltd signerte i går kveld avtale om å kjøpe 100% av aksjene i Dagens Næringsliv AS fra nåværende eier Nhst Media Group.


Som en del av mine lesere sikkert er klar over er det Kypros-registrerte selskapet Smilar Invest Ltd eid av Kåre J. Smith og meg. I 2015 realiserte vi en del svært lønnsomme investeringer blant annet i Tyskland og satt igjen med en stor kontantbeholdning. Da vi tror avisen Dagens Næringsliv har et betydelig urealisert potensial besluttet vi tidlig i mars å innlede dialog med Nhst Media Group om å kjøpe avisen. Forhandlingene ble sluttført i går kveld. Nhst Media Group vil etter salget sette større fokus på sine mer spesialiserte publikasjoner som Upstream og Intrafish.

Dagens Næringsliv har i nesten 130 år formidlet informasjon og nyheter fra norsk næringsliv. Fram til 1987 ble den utgitt under navnet Norges Handels og Sjøfartstidende. Avisen regnes i dag som en av de ledende dagsavisene innenfor økonomi og finans.

Jeg vil gjerne presisere at Smilar Invest Ltd ikke ønsker å påvirke avisens journalistiske linje. Vi vil utøve vår eierpåvirkning gjennom fokus på effektivitet og lønnsomhet i driften, ikke på innhold. Imidlertid har vi identifisert en del områder der vi tror det er betydelige muligheter for å oppnå bedre lønnsomhet. Dette inkluderer følgende tiltak:

  1. Alle ansatte vil bli bedt om å signere en frivillighetserklæring som bekrefter at de utfører sin innsats på dugnad, slik at avisen slipper å betale arbeidsgiveravgift.
  2. Driftsselskapet Dagens Næringsliv AS vil flyttes til Kypros. Vi ser betydelig effektiviseringsgevinst i å ha både eierselskap og driftsselskap i samme land. Dette kan også ha en viss skattemessig effekt selv om dette i så fall er helt utilsiktet.
  3. Nettstedet DN.no vil bli slått sammen med berntaksel.no og vil få ny profil. Mottoet for de nye nettsidene vil være «DN – for Larsens regning.»

Smilar Invest Ltd har også planer om å lansere et nytt ukemagasin i tillegg til D2 og lørdagsmagasinet. Det nye magasinet vil spesielt ta for seg det voksende forretningslivet knyttet til trossamfunn og ideelle virksomheter, og vil ha tittelen «Børs & Katedral».

Ansatte i avisen vil gjennom oppkjøpet få tilgang til en rekke nye frynsegoder. Dette inkluderer tilgang til luksusresort i Sør-Afrika, muligheter for rimelige ansattlån gjennom finansinstitusjoner på Kypros og fri bruk av firmahytte på sørlandskysten.

Tilgang i luksusresort i "Milliardærenes bukt" og egen flyplass er noen av frynsegodene ansatte i DN vil kunne nyte godt av etter sammenslåingen.
Tilgang til luksusresort i «Milliardærenes bukt», med egen flyplass, er noen av frynsegodene ansatte i DN vil kunne nyte godt av etter oppkjøpet.

Per i dag er det ikke påtenkt nedbemanningstiltak i avisen. Behovet for å redusere staben innenfor gravende journalistikk vil likevel bli fortløpende vurdert.

×