500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

En vandrende festhelg

Våren er en tid der høydepunktene kommer tett. Halvannen uke med PåskeCamp og stevne er nettopp lagt bak oss. Allerede til helgen er det tid for et annet arrangement som mange gleder seg til, Syningrennet. Skirennet, som i år arrangeres for 9. gang, profilerer seg under mottoet «En vandrende festhelg».


Syningrennet ble for første gang arrangert i 2008. Den gang gikk rennet fra stedet Syningen i Hallingdal. Et økende antall deltakere og publikum gjorde at rennet etter hvert ble flyttet til Storefjell, men navnet har blitt beholdt.

Bernt Aksel Larsen blogg - En vandrende festhelg-1Til årets renn er det ifølge arrangementsansvarlig, Linda Sjemmedal, påmeldt ca 300 deltakere fra hele landet. Det konkurreres i 9 klasser samt en mosjonsklasse uten tidtaking. I tillegg kommer i overkant av hundre mennesker bare for å være tilskuere og få med seg feststemningen denne helgen. Å arrangere et såpass stort skirenn med tilhørende bankett er ingen liten oppgave. Entusiastiske medlemmer fra BCCs lokalmenigheter i Hallingdal og Valdres har lagt ned en formidabel dugnadsinnsats for å gjøre arrangementet mulig. De siste dagene før rennet går det nærmest dag og natt for mange av dem. Overskuddet fra arrangementet går til drift og utvikling av fasiliteter som benyttes av grupper og ungdomsflokker fra BCCs lokalmenigheter.

Bernt Aksel Larsen blogg - En vandrende festhelg-3Knivingen om pallplass i de gjeveste klassene har de siste årene vært ganske skarp. En del deltakere logger temmelig mange treningsmil i perioden fra nyttår og fram til rennet. De som virkelig mener seg å være kommet i god form kan i år som i fjor bryne seg på skilegenden Pål Gunnar Mikkelsplass. I tillegg til å gå rennet vil han være engasjert med råd og vink i smøreboden.

Bernt Aksel Larsen blogg - En vandrende festhelg-4Hvis været også slår til skulle alt ligge til rette for at arrangementet blir en suksess på alle måter. Uansett vær tror jeg de fleste vil oppleve at det lever opp til sitt motto, dette blir nok ganske sikkert en festhelg. Jeg regner med å komme tilbake med en liten reportasje fra rennet i neste uke.

Bilder er fra Syningrennet 2015 og gjengitt med tillatelse fra arrangør. FOTO: Jakob Leth

×