500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Brunstad’s Toughest

Ungdomskonkurransen Outdoor Challenge har blitt en folkefest for gjestene på BCCs sommerstevner. I år er konseptet fornyet og ildsjelene som står bak arrangementet har tro på en mer publikumsvennlig opplevelse. Det handler i år om hvem som er Brunstads tøffeste.


Ny vri

I år arrangeres Outdoor Challenge for 13. gang. Fram til nå har de innledende konkurransene funnet sted på flere forskjellige steder i landet. Deltakerne har noen ganger blitt fraktet til norsk høyfjell, andre ganger til Telemarkskysten. Det har gitt muligheter for mange og varierte konkurranseopplevelser. For publikum har det imidlertid vært få muligheter til å følge konkurransene bortsett fra gjennom opptakene som er blitt gjort av Brunstad TV. Fokuset fra publikums side har derfor vært den store finalen som har blitt arrangert i storsalen på Oslofjord Convention Center.

Arrangørene ønsket i år å finne en ny vri på opplegget. Målet var å kunne gi bedre muligheter for publikum til å få med seg selve konkurransene og gi dem mulighet til større engasjement både under finalen og de innledende øvelsene. Hele konkurransen – også de innledende rundene – vil dermed finne sted på Brunstad. Finalen blir i år holdt på Oslofjords fotballbane, som ble åpnet for ganske nøyaktig ett år siden.

Må samarbeide

Outdoor Challenge er en lagkonkurranse slik at det er ikke bare individuelle egenskaper som teller. – I år legger vi opp til en god del basisøvelser hvor alle kroppens muskler må tas i bruk, sier Line Pernille Christensen. Hun er prosjektleder med ansvar for å planlegge og gjennomføre de innledende konkurransene før selve finalen går av stabelen. – Men det nytter ikke bare å være sterk, vi har også fokus på samarbeid, utholdenhet, kunnskap og presisjon. Temaet for konkurransen er i år «Brunstad’s Toughest» og jeg kan røpe at deltakerne går en spennende, men også utfordrende, slitsom og tøff dag i møte. De må nok ned i kjelleren og hente ut de aller siste kreftene dersom de skal ha noe håp om å komme til finalen, smiler hun.

Fra årets generalprøve. Deltakerne får mange utfordringer å bryne seg på.

Startskuddet for konkurransene går søndag 16. juli for det første sommerstevnet, og fredag 11. august for det andre stevnet. Lagene må først gjennom en fellespost ved strandområdet. Deretter skal lagene innom 14 poster i området på og rundt konferansesenteret. – Måten konkurransene gjennomføres på i år gjør at publikum kan følge med hele tiden, forklarer Christensen. – De kan følge laget de heier på hele veien, eller de kan bare rusle fra post til post slik de selv ønsker og følge med på konkurransen på den måten. Vi regner med at flere tusen publikummere vil følge de innledende rundene og bidra til å skape skikkelig stemning.

Fellesøvelsene og en del av konkurransene vil foregå i strandområdet, der det er god anledning for publikum til å følge med

Forventer 50 lag

Det er Brunstad Ungdomsklubb som arrangerer konkurransene i samarbeid med BCC. En gruppe fra Tønsberg arbeider med de innledende konkurransene, og grupper fra Hamar og Harstad samarbeider om selve finalen. Mer enn 200 frivillige er i aksjon på konkurransedagene, og mange har arbeidet med forberedelser helt siden januar. – Til forskjell fra tidligere år er ikke årets opplegg slik at de som kommer først over målstreken er de som vinner og går videre til finalen, sier Christensen. – Dermed blir spenningen også bevart hele tiden. Etter de innledende konkurransene får alle lagene et par timer på seg til å spise og restituere seg fysisk og mentalt før det bærer opp til fotballanlegget. Først da får de vite hvem som er kommet til finalen, og disse lagene må bare gyve rett på de nye øvelsene der og da. Vi tror dette skaper en ekstra spenning både for deltakere og publikum, sier hun og legger til at de håper på mange tusen tilskuere til finalen.

Det skal adskillig energi til for å holde koken en slik dag
Slagkraftig logo hører med

Christensen kan også fortelle at det er hele 32 lag påmeldt til konkurransen i juli og hun antar at 15 – 20 lag vil melde seg på til konkurransen i august. Totalt sett forventer hun dermed omtrent 50 deltakende lag. – I år har vi også rebrandet konkurransen og jeg oppfordrer til å følge oss på sosiale medier på @brunstadstoughest. Ikke minst håper jeg så mange som mulig av stevnedeltakerne vil møte opp og heie fram lagene under konkurransene og finalen. Finalen i Outdoor Challenge har helt siden begynnelsen vært et høydepunkt for mange, men i år håper vi at det blir en folkefest hele dagen både i de innledende rundene og i finalen, avslutter hun.

×