500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Forventer musikk med høy showfaktor

Evnen til å spille og synge er for mange en kilde til glede gjennom hele livet. Gleden ligger gjerne ikke bare i å spille for seg selv, men minst like mye i å kunne berøre og begeistre andre. Kommende lørdag gis en rekke unge musikere mulighet til å opptre i godt samspill foran et engasjert og velvillig publikum.


Forberedt siden oktober

Late Night Music Show arrangeres i år for andre gang. Arrangementet finner sted på Grasmyr konferansesenter i Grenland, og arrangeres av foreningen MakeMusic. Tre lokallag i MakeMusic er verter, og lokallag fra hele Norge deltar på selve kvelden. Entusiastiske ungdommer har vært engasjert siden oktober i fjor med å planlegge og tilrettelegge for en festkveld der samarbeid, spilleglede og høy showfaktor er viktige stikkord.

Et viktig element denne kvelden blir konkurransene mellom ulike lokallag i foreningen. Hvert lag gis fem minutter til å framføre et musikkinnslag på scenen foran et dommerpanel. – Opplegget blir en blanding av X-faktor og Idol, sier daglig leder i MakeMusic, Halvor Bekkevold, som er hovedansvarlig for arrangementet. Det er gjeve premier å hente for lagene som får pallplass, og MakeMusic stiller med instrumenter og lydutstyr av topp kvalitet for å gi både musikere og publikum en best mulig opplevelse denne kvelden. Gjengen som har arbeidet med dette er veldig engasjert for å kunne legge til rette så godt som mulig både for utøvere og gjester.

En så godt som fullsatt sal fikk i fjor en både underholdende og god opplevelse. I år satser MakeMusic på å overgå suksessen.
En så godt som fullsatt sal fikk i fjor en både underholdende og god opplevelse. I år satser MakeMusic på å overgå suksessen.

Ingen aprilspøk

– Lørdag er altså 1. april, men dette er ingen aprilspøk, forteller Bekkevold. – Lokallagene har arbeidet intensivt for å gjøre dette til tidenes musikkfest, og jeg vet at både konkurransedeltakere og publikum har gledet seg lenge. Stilen er i år hentet fra 1960. Både festlokalet og deltakerne er pyntet i denne stilen, og musikken skal gjenskape tidsepoken. I tillegg til musikkonkurransene var det i fjor også Instagramkonkurranse på forhånd der lagene postet kreative videoer fra sine musikkliv. Det ble droppet i år for å gi lagene enda bedre fokus på sine hovedinnslag på selve festen. En revy fra de engasjerte medlemmene i Grenland står også på programmet.

Vinneren i 2016 var et lokallag fra Tønsberg.
Vinneren i 2016 var et lokallag fra Tønsberg.

En festkveld er selvfølgelig ikke komplett uten skikkelig bevertning, og Bekkevold lover gode matopplevelser. – God mat, god musikk og godt selskap må vel være det ultimate trekløveret, sier han og smiler bredt. I fjor var det 12 lag som deltok i konkurransene, og totalt var omtrent 400 mennesker samlet i den store konferansesalen. Bekkevold regner med at årets arrangement vil bli på omtrent samme nivå. Han forventer mye trivsel og høy showfaktor denne kvelden.

Høy showfaktor på fjorårets arrangement
Høy showfaktor på fjorårets arrangement

– Fjorårets arrangement var første gangen vi prøvde oss på en musikkgalla med et slikt omfang og nivå, men jeg tror alle opplevde det som en suksess, sier Bekkevold. – I år har vi fått erfaring som har gitt oss grunnlag for å gi en enda bedre opplevelse. Vi gleder oss i hvert fall stort, og håper både konkurransedeltakere og publikum kan gå hjem etter kvelden rikere både på musikkopplevelser og fellesskap, avslutter han.

×