500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Kranselag og viktig milepæl

Enhver byggherre med respekt for seg selv må sørge for kranseskål når et bygg er reist. I utbyggingsprosjektet på Oslofjord var det mandag denne uka en grundig markering av at det første tårnbygget var tett. I tillegg kunne en annen viktig milepæl markeres.


Dobbel anledning

– Dette er kjempegøy, utbryter daglig leder i Oslofjord Property AS, Åge Gangsøy. Han ser på alle som har samlet seg rundt kakebordene i parkeringskjelleren under det nye hotellbygg V5. Oslofjord Property er byggherre for det store utbyggingsprosjektet, og Gangsøy har nettopp hilst de mer enn 200 menneskene velkommen. Sammen med ham står byggherrens prosjektleder, Svein Gangsø, og han ser ikke mindre fornøyd ut.

Daglig leder i Oslofjord Property, Åge Gangsøy (venstre) og prosjektleder Svein Gangsø (høyre)
Daglig leder i Oslofjord Property, Åge Gangsøy (venstre) og prosjektleder Svein Gangsø (høyre)

– Det er en dobbel anledning vi feirer i dag, sa Gangsøy i sin korte hilsen til de frammøtte denne mandagen. – For det første er det altså kranselag for tårnhus T2, nå er betongen lagt over den øverste etasjen. For det andre er vi nå halvveis i utbyggingsprosjektet. Det er egentlig litt av en milepæl. Framdriftsplanen vi arbeider etter ble lagt i 2012, og vi har hittil klart å holde oss etter planen. Det er egentlig ganske imponerende.

Siste betongarbeidene på tårnhus T2 ble ferdig mandag formiddag.
Siste betongarbeidene på tårnhus T2 ble ferdig mandag formiddag.

Ikke slakke av på HMS

Gangsøy minnet også om at de to kommende årene, 2017 og 2018, ville bli to svært hektiske år. – Vi skal bygge for omtrent en halv milliard hvert av disse årene, og legger ned en halv million arbeidstimer årlig. Det betyr at vi går en interessant, men travel tid i møte. Jeg ønsker også å minne om at travelhet ikke under noen omstendighet kan føre til at vi slakker av på HMS, formante han.

Prosjektleder Svein Gangsø takket også de frammøtte for en strålende innsats. – Hver enkelt av dere er viktig for at vi skal lykkes med prosjektet. Og vi ønsker at hele hjertet at dere skal kunne dra herfra etter fullført prosjekt uten skader eller mén av noe slag, sa han. Han takket også entreprenøren, ILC Construction AS, og ingeniørfirmaet IPD Norway AS for et svært godt samarbeid fram til nå. Gangsø benyttet i tillegg anledningen til å fortelle litt om tårnbygget det ble holdt kranseskål for. Han forklarte at bygget er på 11 etasjer og rager 29 meter over bakken. Det er oppført i plasstøpt betong, ikke som elementer slik som de øvrige byggene, og er derfor mere tidkrevende å reise. Prosjekteringen ble startet for 3 år siden, byggingen ble startet for 1 år siden, og bygget er planlagt ferdigstilt i juni neste år.

Utbyggingsprosjektet er nå kommet halvveis i løpet. Framdriften er fortsatt på plan.
Utbyggingsprosjektet er nå kommet halvveis i løpet. Framdriften er fortsatt på plan.

To millioner gipsskruer

Takke gjorde også daglig leder hos entreprenøren, Dagfinn Lindberg. Han nevnte spesielt at det var inspirerende å få arbeide på så flotte bygg som arkitekt Niels Torps kontor hadde utformet. – Det var med spenning i magen vi så på modellene av byggene med vissheten om at det var dette vi skulle begynne å reise, sa han. – Lindberg benyttet også anledningen til å takke prosjektets underleverandører for innsatsen, og nevnte litt om hvilke dimensjoner det er over prosjektet. – Vi har for alle delprosjektene hittil brukt mer enn en million kilo armering og har skrudd inn mer enn to millioner gipsskruer. Det er gått med 16.000 liter maling og det er installert 6.000 sprinklerhoder, fortalte han. I likhet med de to første talerne minnet han også om at prosjektets videre suksess er avhengig av at fokus på HMS holdes på topp uten unntak.

Dagfinn Lindberg var godt fornøyd både med egne ansatte og underleverandører.
Dagfinn Lindberg var godt fornøyd både med egne ansatte og underleverandører.

Lindberg fortalte i likhet med Gangsø litt om det som ligger i løypa for året som kommer, og det er ikke lite. Nå er det full aktivitet på to byggeplasser parallelt, nemlig hotellbyggene og idrettsanlegget. De som stikker bortom byggeplassene noen ganger gjennom året vil kunne se en stor utvikling her de neste månedene.

Strålende fra Globeserve

Alle de tre roste innsatsen fra Globeserve AS. – Innsatsen fra de unge arbeiderne har vært strålende hittil, og vi håper det vil fortsette slik, sa Lindberg

Det ble vist en kort film fra byggeplassen og utviklingen som har funnet sted den siste tiden. Deretter var det tid for det Gangsøy betegnet som den egentlige årsaken til at de fleste har kommet hit, nemlig kakene. I tillegg til personellet som til daglig arbeider på byggeplassen hadde både arkitekter, ingeniører og underleverandører funnet veien til markeringen. De som skal gjøre seg bruk av det framtidige anlegget, Oslofjord Convention Center AS, var også godt representert. Praten gikk livlig når de flokket seg rundt bordene. Det kunne jevnt over høres både undring og begeistring over hvor raskt byggene hadde reist seg og hvor flott det hele ser ut til å bli.

Bernt Aksel Larsen blogg - Kranselag og viktig milepæl-6Da får vi bare håpe at den andre halvdelen av prosjektet går like godt som den første. En ting er i hvert fall sikkert: Det blir ikke mindre spennende å følge med på de to byggeplassene i tiden som kommer.

×