500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Smiths Venner-øy?

I går kveld brant en låve på Tronderøya ned. Agderposten omtaler øya som «Smiths Venner-øy» på sin nettside. Er det blitt legitimt å mobbe religiøse minoriteter?


Hvis den som eide låven var jøde, ville Agderposten omtalt øya som «Jødeøya?». Det er merkelig – og skremmende – hvor lite omtanke pressen viser i omtalen av mennesker som bekjenner seg til en annen tro enn det majoriteten i samfunnet gjør. I mange år har pressen nå hamret løs på «Smiths Venner-lederne» og hatt hundrevis av oppslag om mennesker som har valgt å bekjenne seg til det kristne trosgrunnlaget. Gang på gang har det vist seg at kildene de benytter har sin egen agenda, gang på gang har det vist seg at påstandene og framstillingene de kommer med er stikk motsatt av virkeligheten. Det virker ikke som om det gir noen grunn til å tenke seg om. Det er blitt legitimt å mobbe alt som har med «Smiths Venner» å gjøre. At de skal kunne omtale menigheten med sitt korrekte navn er selvfølgelig også å forvente for mye. Det er bedre å bruke et kallenavn som pressen gjennom mange års tabloidfokus har gitt en nedsettende betydning.

Agderposten omtaler i sin overskrift en tragisk hendelse som har påført stor skade. Det de får ut av det er at det er en god anledning til å bidra til å nære skepsisen og bygge opp under fordommene til et norsk kristent trossamfunn. Jeg undres på hva som blir det neste.

Slik så det ut på øya i dag tidlig.
Slik så det ut på øya i dag tidlig.

Les også: Låve på Tronderøya brent ned

×