500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Låve på Tronderøya brent ned

I kveld fikk vi melding om at en låve på Tronderøya er brent ned til grunnen. Brannen ble oppdaget ved åttetiden. Årsaken er foreløpig ukjent.


For omtrent ett år siden brant et tømmerhus ned til grunnen på gården der jeg bor imens jeg og min familie var bortreist på juleferie. Brannårsaken ble aldri oppklart. I kveld brant en låve på Tronderøya ned til grunnen.

Låven er brent ned til grunnen.
Låven er brent ned til grunnen.

I løpet av siste året har flere av oss som har eiendom på øya opplevd å måtte politianmelde hærverk for betydelige beløp. Vi har hatt flere ubehagelige opplevelser. Den aktuelle låven har vært et stridstema, og kommunen var på befaring der den 28. november i fjor. Saken har vært dekket av avisen Fædrelandsvennen.

Fra hærverk i fjor sommer.
Fra hærverk i fjor sommer.

Jeg har for min del opplevd situasjonen som ganske ubehagelig, da enkelte synes å være villige til å bruke alle tenkelige og utenkelige virkemidler for å gjøre livet ubehagelig for oss.

Bilde av låven tatt i fjor. Huset som ligger fremst skal ha blitt delvis skadet i brannen.
Bilde av låven tatt i fjor. Huset som ligger fremst skal ha blitt delvis skadet i brannen.
Slik ser det ut i kveld.
Slik ser det ut i kveld.

Nå vil jeg for ordens skyld presisere at jeg ikke har noe som helst grunnlag for å hevde at det er noen sammenheng mellom brannen i kveld og disse hendelsene. Selvfølgelig håper vi at det er rene tekniske årsaker som ligger bak denne gangen. Det har vært uvær i området, og Agder Energi sendte i går ut melding om at det skulle utføres feilretting. Brannvesenet opplyser at det hvite hovedhuset ved siden av låven har fått skader fra varmeutviklingen, men omfanget er ikke kjent for øyeblikket.

Oppdatering 13.01.2017: Bildene under viser hvordan branntomta så ut i dag tidlig. Som vi ser har huset som sto ved siden av låven også fått store skader.

Bernt Aksel Larsen blogg - Brann Tronderøya

Bernt Aksel Larsen blogg - Brann Tronderøya

Bernt Aksel Larsen blogg - Brann Tronderøya3

×