500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

3.000 ungdommer i verdig feiring

Omtrent tre tusen ungdommer feiret i natt inngangen til det nye året i storsalen på Oslofjord Convention Center. Feiringen ble både opplevelsesrik og underholdende. Først og fremst ble den en verdig start på et år mange har store forventninger til.


Tradisjonsrik

Denne helgen avholder BCC nok en internasjonal nyttårskonferanse på Oslofjord. Tradisjonen går mange tiår tilbake og mange medlemmer velger ofte å legge sin nyttårsfeiring hit. På tross av at arrangementet er kort finner vi også denne helgen i overkant av 6.500 mennesker fra alle verdenshjørner samlet til oppbyggelse og fest.

De siste fire årene har det som en del av arrangementet blitt avholdt en nyttårsfest for ungdom i storsalen på konferansesenteret. Festen har blitt så populær at den nå er noe de færreste vil gå glipp av. Årets fest ser heller ikke ut til å ha blitt noen skuffelse.

2017-01-01-3-000-ungdommer-i-verdig-feiring-7Magisk stemning

Selve inngangen til det nye året ble som vanlig markert med et stort festfyrverkeri i det vakre strandområdet. Her var det skapt en nesten magisk stemning med fakler og lys, og da det store fyrverkeriet tegnet de fargesprakende mønstrene på nattehimmelen var det nok få som kunne tenke seg noe annet sted de heller ville være.

2017-01-01-3-000-ungdommer-i-verdig-feiring-2Etter påfyll med nattmat og snacks på de mange serveringsstedene var det klokka 01:00 klart for den store festen. Lokalmenigheten i Østfold sto for planleggingen og gjennomføringen, og da de to programlederne hilste velkommen fra det som tilsynelatende var balkongen på det framtidige Oslofjord tydet responsen fra salen på at de hadde truffet blink.

Bernt Aksel Larsen blogg-ungdommer-i-verdig-feiring-3Nyttårsdans

Programmet var variert med både oppbyggelse, musikkinnslag og underholdning. Ikke minst klarte arrangørene å få med seg hele storsalen i en drivende nyttårsdans. 2017-01-01-3-000-ungdommer-i-verdig-feiring-5Det var likevel verdighet, gjensynsglede og samhold som må kunne settes som overskrifter fra festen. I en rekke filmklipp fortalte ungdommer om sine beste minner fra 2016, samt sine forventninger til 2017. Ut fra det som kom fram i klippene er det lite som tyder på at den gode utviklingen i menighetslivet kommer til å stanse med det første.

– Hensikten med arrangementet er å legge til rette for at ungdommen kan ha et sted å feire i sunne, trygge og opplevelsesrike omgivelser, sier arrangementsansvarlig Herman van Dijk. – Vi ønsker ikke å legge noen demper på ungdommens festglede, og vår erfaring er at de selv ser på dette som et svært attraktivt tilbud. Tilbakemeldingene er ihvertfall svært gode, forteller han.

Herman van Dijk
Herman van Dijk

Gjensynsglede

Van Dijk forklarer også at stemningen på disse samlingene har vært spesiell. – Det har alltid vært en spesiell opplevelse å komme inn i salen disse kveldene, sier han. Det er noe med den gjensynsgleden vi ser blant ungdommene, den begeistringen de har når de ønsker hverandre godt nyttår og det at de trives så godt sammen. Det vitner om samhold og fellesskap. Ikke minst er stemningen også preget av forventning til det som det nye året vil gi. For meg er det en helt spesiell opplevelse og et stort privilegium å kunne være med på dette, smiler han.

×