500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Et barn er født

”Frykt ikke! Jeg kommer til dere med bud om en stor glede, en glede for hele folket: I dag er det født dere en frelser i Davids by.” Slik lød julebudskapet for mer enn 2.000 år siden. Og akkurat i dag er gleden ekstra stor –  for nok en gang kan vi glede oss over at et barn er født.

Av Heidi K. Larsen


Det er 24. desember og jeg ser for meg julestjernen som lyser over stallen i Betlehem. Jeg ser for meg gjeterne på marken som ble forferdet over engelen som stod foran dem. Men budskapet var: ”Frykt ikke. Dere skal finne et barn som er svøpt og ligger i en krybbe.”

Om noen få timer begynner duften av julegrøt og all slags julemat å sive ut fra kjøkkenet. Det vil putre i panner og kjeler, og lukten av ingefær og nellik blander seg med dampen over komfyren. Spenningen og forventningen er til å ta og føle på. De siste gaver pakkes inn og legges under juletreet. Skjorter strykes og kjolene glitrer om kapp med treet, det glitrende grønne. Småfuglene har fått sine julenek,  og kanskje nissen har fått sin grøttallerken på låven. Kirkeklokkene i Kråkstad kirke ringer julen inn. Nå kan julefreden senke seg over by og bygd og vi hilser julen velkommen! Det er tid for høytid og barnlig glede, gamle tradisjoner og lek, gaver, spill og sene kvelder med nattmat.

Det viktigste er likevel dette lille barnet. I år gjør det meg ekstra varm om hjertet. Dette lille guttebarnet som ble født… Som så lenge lot vente på seg og som vi i spenning har tenkt på nærmest dag og natt og har lengtet etter å få se. Denne lille gutten har endelig blitt født. Ikke i en krybbe eller i en fattig stall i Betlehem, og ikke blant gjetere som holdt nattevakt over sine sauer. Han ble heller ikke født til englenes sang. Men riktignok var det noen der med hvitkledde frakker som med presisjon hjalp den lille ut i livet. Som våket over hjertelydene hans og sørget for at moren hadde det bra. Som visste når tiden var inne og hva som måtte til for å få satt i gang fødselen.

Jeg tenker dere lesere begynner å ane hvor jeg vil hen. Et barn er nemlig født i Akershus. Og vi er i dag, på selveste julaften, blitt lykkelige besteforeldre til vårt aller første barnebarn! En vakker liten prins. Denne hendelsen setter selvfølgelig et spesielt preg på julefeiringen vår. Det er som et lite hverdagsmirakel som har skjedd for oss, og for vår familie er dette den største julegaven vi kunne tenke oss! I denne takknemligheten ønsker vi å føye oss til englenes sang: ”Ære være Gud i det høyeste og fred på jorden blant mennesker som har Guds velbehag!”

God jul!

Av: Heidi K. Larsen

×