500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Produksjonsverksted for julestemning

Noe av det interessante med julen er at det er så mye forskjellig som forbindes med denne høytiden. Julestjerna, nissene, Jesusbarnet, pinnekjøttet, det er mye som bringer tankene hen på julen. Blant det som virkelig henter fram stemningen hos mange er når barna kan starte på juleverksted.

Gjesteinnlegg – Inge Almås


Det var en ekstra forventningsfull barneflokk som i går formiddag begynte å samles i grillhuset utenfor konferansesenteret til BCCs lokalmenighet på Stord. På disse kanter av landet har ikke snøen gjort sitt inntog, og en regntung tåke hang over tjernet utenfor. For de som er født og oppvokst på Vestlandet er nok ikke dette så uvanlig, så været klarte på ingen måte å legge noen demper på stemningen.

Kanskje ikke den typiske julestemningen på utsiden...
Kanskje ikke den typiske julestemningen på utsiden…
... men på innsiden var det lite å si på julefølelsen.
… men på innsiden var det lite å si på julefølelsen.

Ganske snart var det store grillhuset fullpakket, og siden det var tredje søndag i advent var det tid for å tenne lys. Å se tindrende barneøyne speile seg i de levende adventslysene er alltid litt spesielt, og slik var det også da tre barn var framme og sto for tenningen denne søndagen. Etter en kort samling i regi av søndagsskolen var det tid for det som nok sto høyest på lista for de fleste som var kommet ut hit denne dagen: juleverkstedet. De hundre meterne fra grillhuset til det store konferansesenteret ble gjort unna på temmelig kort tid for mange av barna.

– Han gleder seg hele uken til dette og søndagen kan ikke komme raskt nok for ham, smiler David Lups, som sitter rundt ett av bordene sammen med sønnen og lager julepynt. – Det er jo stemning for oss voksne også dette, det blir som et produksjonsverksted for julestemning, ler han.

David Lups og sønnen i ferd med å lage julepynt.
David Lups og sønnen i ferd med å lage julepynt.

I et annet rom sitter en flokk og tegner, imens foreldrene småprater. Det er mange tilbud denne dagen, og engasjerte medhjelpere flyr fram og tilbake i gangene med barn på slep.

Barn er ganske ulike, og for de som er mer av den typen som har lopper i blodet er det kanskje ikke så interessant å sitte rundt et bord en søndags formiddag. Nede i gymsalen har noen ungdommer satt i gang ballspill og andre mer fysiske aktiviteter. Her er det altså mulighet til å få utløp for energi for noen og hver.

2016-12-12-produksjonsverksted-for-julestemning-5– Vi gjør dette ganske enkelt fordi vi ønsker å gi barna gode og trivelige opplevelser i et trygt miljø, sier Lene Leth. Hun er en av initiativtakerne til adventssamlingene og juleverkstedene. – Det å se så mange glade barneansikter gir også en glede for oss som driver med dette, og er en motivasjon i seg selv. Og selv om vi kanskje ikke klarer å finne noe som treffer for absolutt alle er tilbakemeldingene jevnt over at barna er veldig fornøyde, smiler hun før hun haster ut døra.

Av: Inge Almås, Stord

×