500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Ettårsdag!

I dag, 31. oktober 2016 er det nøyaktig ett år siden jeg tok skrittet og ble blogger. – Jeg ønsker på min måte å stå opp for det jeg tror på og dele det jeg er opptatt av, skrev jeg i mitt aller første innlegg. Responsen har vært over all forventning.


3 millioner

Omtrent 300 innlegg er det blitt i løpet av året som har gått. Temaene som er behandlet er temmelig varierte. Jeg har skrevet om dugnad, om penger, om barne- og ungdomsarbeid – og ikke minst om avisoppslag. Selv om lesertallene mine ikke er helt på høyde med det rosabloggerne kan notere har jeg god grunn til å være fornøyd. Bloggen er besøkt over 3 millioner ganger i løpet av dette året. De mest populære innleggene har opp mot 30.000 visninger. Ikke uventet er det innleggene der jeg kommenterer avisoppslag om meg selv eller BCC som fyller listetoppen. Men andre temaer engasjerer også. Det aller mest leste innlegget her på bloggen er gjesteinnlegget «En ung mor er død – men hun lever!» Innlegg om BCCs vedtekter og økonomi er også populære.

Dagens Næringsliv på topplista

Litt moro unner jeg meg også innimellom, og «Dagens Næringsliv» ser da ut til å være et stikkord som gir gode lesertall. Min aprilspøk gikk rett inn på topplista, og det samme gjorde innleggene «Lampelys på pengebruk» og «Dagens Næringsliv på fisketur». Riktignok faller disse innleggene også enkelte temmelig tungt for brystet, noe de sjelden unnlater å gjøre meg oppmerksom på via ulike kanaler. Men det er veldig greit, jeg har ikke noe imot at ikke alle ser tingene på samme måte som meg.

Meningsforskjell har det også vært i kommentarfeltene her på bloggen. I løpet av året som er gått er det kommet inn nærmere 4.000 kommentarer på innleggene. Debatten har til tider gått livlig. For min del har jeg satt pris på de perspektivene som de ulike syn gir. Jeg har ikke nødvendigvis endret syn selv, men jeg opplever det alltid som nyttig å forstå hvordan andre tenker, spesielt når de er uenige med meg.

Slutt på kommentarer

Dessverre har debatten i kommentarfeltene en annen side – den er svært tid- og ressurskrevende for meg. De fleste debattantene opptrer ryddig og saklig, uansett om de er enige eller kritiske til det jeg skriver. Men det drypper også innom en del som opptrer på en helt annen måte. Personlige trusler, hatefulle og rasistiske ytringer, og «trolling» er dessverre noe de aller fleste internettfora må leve med, og bloggen min er ikke noe unntak. Heldigvis tror jeg at mine lesere vanligvis er blitt skjermet fra disse på grunn av systemene jeg har for å fange opp slikt, men det er uansett svært tidkrevende å håndtere.

På bakgrunn av dette er det derfor nå ikke lenger mulig å kommentere innlegg her på bloggen eller på min Facebook-side. Tiden strekker rett og slett ikke til, og siden jeg må prioritere arbeidsoppgaver når kommentarfeltene på bloggen dessverre ikke helt opp.

Takk!

Det er på sin plass å takke leserne hjertelig for alt engasjement, for kommentarer og innspill, og selvfølgelig ikke minst for at dere leser bloggen! Jeg håper at det neste året kan bli like interessant som det første.

×