500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

En festreise

Håpet om en uforstyrret og avslappende tur i statene ble noe forstyrret da hockey- og golfgruppene fra lokalmenigheten i Oslo & Follo fikk uventet besøk. Dette satte likevel ikke en stopper for den festreisen turen utviklet seg til å bli.


I september skrev jeg et innlegg om to foreninger i BCCs lokalmenighet i Oslo & Follo som hadde ekstra spenstige reiseplaner. Dette gjaldt altså ungdomsgrupper som spiller hockey og golf, og som jobbet hardt for å finansiere inn en ukes lagtur til Florida. Nå i oktober reiste guttene til solstaten i håp om rikelig med gode golf- og hockeyopplevelser – og ikke minst sol, sommer og langstrakte strender. Det var derimot ikke alt som gikk etter planen da USAs østkyst ble truffet hardt av orkanen Matthew.

– Turen ble jo litt annerledes enn planlagt, men jeg tror gutta storkoste seg uansett! Sammen med et fåtall andre organiserte Kai turen for guttene fra de to foreningene. – Matthew stod hvertfall ikke på min deltakerliste, sier han med et glimt i øyet. Orkanen som tok med seg over 1600 menneskeliv gjorde at det ikke var trygt å oppholde seg på Floridas østkyst. De aktivitetene som var lagt til dette området ble avlyst som følge av orkanen, men det skulle likevel vise seg å bli en uforglemmelig tur.

Gjengen samlet foran minibussene
Gjengen samlet foran minibussene

Til tross for at orkanen herjet på Floridas østkyst, var det sol og sommer i Rotonda West, området der guttene hadde leid flotte feriehus. Det ble også leid 8 hvite minibusser som fikk fraktet alle de 70 eventyrlystne rundt om i staten. Ved første stopp nådde turen nye høyder på fornøyelsesparken Busch Gardens. Med karuseller som gikk alle retninger fikk nok de som hadde spist pannekaker til frokost kjenne smaken av disse utover dagen.

Ikke alle våget å la seg heise opp dit!
Ikke alle våget å la seg heise opp dit!

Guttene fikk også dratt på vannskliepark og golfentusiastene gledet seg nok ekstra over den høymoderne driving rangen ”Top Golf”. Her kunne man ha elektroniske golfkonkurranser uten å gå en meter, med behagelige omgivelser og tilhørende snacks og drikke.

Et topp moderne "driving range"-anlegg.
Et topp moderne «driving range»-anlegg.

Innimellom alle golf- og hockeyaktivitetene, samt flere andre tilbud, hadde turlederne sørget for at alle fikk gode doser strand, sol og shopping. De fikk også besøkt et stort akvarium med fascinerende mye forskjellig å se på.

"Så mange haier har jeg ikke sett siden jeg var på skolebesøk i redaksjonen i Dagens Næringsliv", uttrykte en imponert turdeltaker
«Så mange haier har jeg ikke sett på ett sted siden jeg var på skolebesøk i Dagens Næringsliv», uttrykte en imponert turdeltaker

Selv om hockeykampen i Miami ble avlyst på grunn av uværet ble det ordnet med at hele gjengen fikk mulighet til å se en annen ”NHL” (National Hockey League) -kamp. Dette var nok høydepunktet for mange av de hockeyinteresserte. Med et nivå og tempo som den norske GET-ligaen ikke er i nærheten av å matche, ble det en fantastisk opplevelse! Som prikken over i-en fikk de lov til å gå ned på isen etter kampen og sette seg på spillerbenken.

Hele gjengen samlet på spillerbenken til hockeylaget Tampa Bay Lightning etter kamp.
Hele gjengen samlet på spillerbenken til hockeylaget Tampa Bay Lightning etter kamp.

Med et aldersspenn fra 13-30 ble denne turen noe for enhver, og enda litt til. Med store mengder svette og slit fra dugnad bak seg, ble det hele en velfortjent festreise. Både de golf- og hockeyinteresserte fikk rikelig inspirasjon og påfyll for sine interesser. – Turen var absolutt verdt jobbingen, var den samstemte tilbakemeldingen på hjemreisen. Turgleden og tilfredsstillelsen av å være sammen med en slik gjeng kan selv Matthew ikke gjøre noe med!

Les også innlegget USA-dugnad på Tronderøya.

×