500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

USA-dugnad på Tronderøya

Forrige helg fant omtrent 50 ungdommer fra Oslo & Follo veien til Tronderøya i Gamle Hellesund for å jobbe dugnad. Med strålende sol og blå himmel ble denne helgen en flott siste innspurt før det store målet de har gledet seg til lenge – en oktobertur til USA!


Lørdag skrev jeg om de mange aktivitetstilbudene ulike lag og foreninger tilbyr til barn og unge i BCCs lokalmenighet i Oslo & Follo denne høsten. To av disse foreningene har lagt det som må betegnes som ekstra spenstige planer for sesongen. Guttene som driver med ishockey og golf har nemlig sammen planlagt tur til Florida – The Sunshine State. Fra 3. – 10. oktober skal disse ungdommene oppleve hva den amerikanske sørøstkysten har å tilby av sport, mat, byer og ikke minst – strender. En slik reise er selvsagt ikke gratis og langt fra alle kan uten videre skaffe reisepenger fra egen lommebok. Det siste året har guttene derfor stått på og jobbet dugnad for å finansiere deler av turen.

Forrige helg arrangerte de altså en skikkelig innspurt for å få de siste kronene på plass. Omtrent 50 personer fra de to foreningene tok turen til Tronderøya, der det var adskillige oppgaver som skulle utføres. Ut fra stemningen virket det som at en dugnadshelg i flotte omgivelser og sommervær var et helt utmerket tiltak for å bidra i reisekassen.

Omgivelsene og utsikten er det i alle fall ikke noe å si på med denne arbeidsplassen!
Omgivelsene og utsikten er det i alle fall ikke noe å si på med denne arbeidsplassen!

Fredagen ble brukt til å reise ned og finne seg til rette. På lørdag var det derimot fullt kjør med alle mann i sving. Det ble blant annet klippet plen, luket ugress, ryddet skog, gravd grøfter og mye annet utomhusarbeid. Dugnadsarbeid er slett ikke verst når det kan skje på sørlandskystens indrefilet under skyfri himmel og 20 graders sensommervarme.

Her ble det hogget ved
Her ble det hogget ved

Jeg har ikke sett fakturaene fra helgen enda, men regner med at det ble lagt ned bort imot 750 timers arbeid denne helgen. Med en timepris på 150,- betyr det at de ivrige guttene tjente inn over 110.000 til de to foreningene. Det kommer nok godt med når en slik tur skal realiseres.

Graving av grøfter for vanndrenering
Graving av grøfter for vanndrenering

På kvelden ble det holdt en ”USA kick-off” hvor guttene fikk vite hvordan dagene kom til å se ut på den spennende reisen. Her ble det blant annet presentert aktiviteter som profesjonell ishockeykamp, golf, snorkling, besøk i fornøyelsespark og mye annet moro!

Litt lek og moro hører med på en dugnadshelg!
Litt lek og moro hører med på en dugnadshelg!

Det bør altså ligge godt til rette for en uforglemmelig USA-tur for de ivrige ishockey- og golfspillerne. Sikkert er det i hvert fall at det ikke har stått på arbeidsinnsatsen frem mot oktober. Kanskje belønningen også smaker ekstra godt når man har jobbet såpass hardt for den?

Jeg håper også å få en liten reportasje fra turen her på bloggen, så følg med!

Andre relevante innlegg:

×