500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Familiedag for hele bygda

Det gestikuleres engasjert, men blidt med armene for å presse inn flest mulig biler på det lille parkeringsområdet i Rimstaddalen. Det er kommet bil etter bil og det begynner å bli trangt om plassen. Snart må parkeringsvaktene være kreative, for når Aktivitetsklubben i Måløy arrangerer familiefest skjønner folk at dette må de ikke gå glipp av.

Gjesteinnlegg – Espen Larsen


Jobbet i flere uker

Rimstaddalen er stedet der BCCs lokalmenighet i Måløy har sitt samlingssted. Denne søndagen er det imidlertid Aktivitetsklubben som råder grunnen, og som har invitert hele vestlandsbygda til familiefest. Det vrimler av folk over hele stedet. Solen gjester også denne idylliske plassen der folk er i full gang med de mange aktivitetene som er blitt laget til. Den store lekeplassen med den store grønne hoppeputa vrimler av barn, luftgeværkulene suser mot ballongene, barna ruller og faller inne i de store luftballene i det enorme vannbassenget som er leid inn for anledningen, folk løper rundt og svarer på spørsmål i naturstien.

Motorcross blir sjelden feil!
Motorcross blir sjelden feil!

Køen hos de som kjører motorcross vokser i takt med alle tegningene som barna produserer i tegnekroken og det lages kaffe og stekes sveler så det det spruter inne i kafeområdet der det tilbys alt fra kyllingsalat, pølser og flere sorter deilige kaker.

Sveler er obligatorisk på denne kanten av landet
Sveler er obligatorisk på denne kanten av landet

Her finner gjestene både kaniner og høner som barna kan kose med og ingen trenger å stå, for det er nok av benker, bord og sitteplasser der de voksne kan sitte og prate over en god kopp kaffe. Ja, det er god stemning på familiedagen som Aktivitetsklubben i Måløy nå har planlagt og jobbet med i flere uker.

Stor bidragslyst

I ukene før denne søndagen har det vært hektisk planleggingsvirksomhet. Whatsappmeldingene har haglet inn fra ledere, foreldre, barn og unge som vil være med og bidra: Jeg kan bake to ostekaker, jeg kan lage sveler, jeg kan lage natursti, trenger dere kaffekopper? Iveren etter å bidra til denne årlige tradisjonen er også denne gangen stor! Familiedagen pleier å være en dag der det fra alle foreningens medlemmer bidras med ting de har laget, som hjemmestrikk, sydde plagg, fuglekasser, hjemmelaget mat og masse annet, men i år ble lederne enige om å arrangere en høstfest med fokus på aktiviteter for barn, og god mat. Det ble en kjempesuksess!

Luftgeverskyting
Luftgeverskyting

Aktivitetsklubbens leder, Brit Itland, forteller at tanken var at nå tidlig på høsten, rett etter skolestart, er det ofte folk lurer på hva de skal benytte søndagene til. Hvorfor ikke da invitere til en skikkelig familiefest til glede for alle? Stedet er allerede godt kjent og er blitt et populært familie- og utfluktssted for lokalbefolkningen. Ikke minst er det jevnlig besøkt av flere barnehager der barna elsker å benytte den store lekeplassen og uteområdet.

Det var litt av hvert å delta på denne dagen
Det var litt av hvert å delta på denne dagen

Brit Itland legger ikke skjul på at det er mye jobb, men å jobbe er hun og de andre som arrangerer vant til, og når det da i tillegg er skikkelig gøy å arrangere en slik dag er det jo bare positivt for alle.

Lang kø i kaféen

Været er strålende, men plutselig er det akkurat som om himmelen ønsker å minne alle sammen på at de må spise, for plutselig åpnes slusene og styrtregnet kommer. Da er det godt at det inne i salen på lokalet er kafé, og der er køen lang! De som står bak disken går over hverandre mens de smiler og henter kaker, serverer pølser og lager alt fra vanlig kaffe til caffe latte. Prisene er det ingenting å si på, og det er det i hvert fall ikke på smaken av kaffe, gulrotkake, kyllingsalat og det andre som serveres der. Når alle er kommet inn klarner det plutselig opp igjen, men da er folk i god gang med å fortære hver sin kyllingsalat.

Parkering går også greit med litt velvilje og forsiktighet
Parkering går også greit med litt velvilje og forsiktighet

Klokken begynner å nærme seg 17.00 og den ene bilen etter den andre rygger sakte ut, med god hjelp av parkeringsvaktenes peking og gestikulering for å få bilene frem uten å bulke eller komme borti andre biler. Folk er godt fornøyde og glade, noe som også kommer til uttrykk på facebooksiden til arrangørene. Lokalavisen var også til stede og kunne rapportere at det var godt over 900 besøkende fra kl 12.00 til 17.00. Tilbakemeldingene er klare både fra arrangører og gjester: Dette må gjentas! Så det er ingen tvil, dette skal gjentas til stor glede for alle!

Av: Espen Larsen, Måløy

×