500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Detektiver på festmøte

I kveld var det barnefestmøte i storsalen på Oslofjord Convention Center. Festmøtet inngår i BCCs stevneprogram for sommeren, og i år var det lokalmenigheter fra Nederland som hadde planlagt og regissert møtet. De hadde lagt sin flid ned i å skape en svært så spennende og interessant opplevelse for barna.


Det er ikke hver dag vi møter detektiver når vi er samlet til møter i BCC. På et skuespill under kveldens barnefestmøte fikk imidlertid barna bli kjent nettopp med to unge slike. Med glimt i øyet og høyt engasjement leverte de nederlandske lokalmenighetene en spennende forestilling som handlet om detektivenes jakt på glade mennesker og kilden til gleden. Over 1200 barn fra 17 ulike land fulgte nøye med på forestillingen sammen med sine foreldre denne kvelden.

Den ene av detektivene i full sving
Den ene av detektivene i full sving

På veien var detektivene innom flere land, og vi fikk blant annet høre en ganske så kreativ tilnærming til det lokale språket. Forestillingen og temaet fenget både barn og voksne i salen. Etter at detektivene hadde avsluttet sin ferd holdt også Kåre J. Smith et varmt innlegg til glede for barna og ettertanke for foreldrene og de voksne.

Et festmøte er ikke komplett uten skikkelig musikk. Et sprudlende barnekor bidro med sang og dans, i tillegg til orkesteret som sto for fengende låter og komp til allsangen.

Det nederlandske barnekoret bidro med sang og dans
Det nederlandske barnekoret bidro med sang og dans

Da møtet var slutt etter en times tid ventet også en siste overraskelse for de yngste barna. Ved utgangsdørene fikk de nemlig utdelt hver sitt skivepuslespill. Kanskje tanken som lå bak var å tilby et underholdende alternativ til iPad og mobiltelefon på den lange hjemreisen mange av dem starter på til helgen?

De to detektivene gjør opp status etter sin reise
De to detektivene gjør opp status etter sin reise

Selv om sommeren begynner å gå mot slutten er det i tillegg til selve møtene fortsatt mye spennende å oppleve for stevnedeltakerne de neste dagene. I morgen skal mange av ungdommene delta i de innledende rundene for konkurransen Outdoor Challenge, der årets andre finale vil gå i storsalen fredag. Det er også fotballturnering for barn i morgen, og volleyballturneringer senere i uka. Endelig punktum for årets sommerstevner settes lørdag kveld, med festmøte i storsalen.

×