500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Dancing Strings

Ikke mange uttrykksformer kan formidle så mye stemninger og underbygge et innhold så godt som det musikk kan. I ettermiddag arrangerte Helge Ankers Orkester konsert i storsalen på Oslofjord Convention Center, som en del av BCCs stevneprogram.


Viktig for budskapet

Å la kreative evner komme til utløp i tjeneste for gode formål har vært et mål det er arbeidet hardt med i BCC de siste tiårene. På dette området er ikke minst musikk et viktig tema. Musikk kan engasjere, berolige, oppmuntre og motivere. Den kan bringe både latter og sorg. En god film uten tilhørende god filmmusikk blir neppe noen suksess. Virkningen av en god kristen sang kommer ikke bare av ordene. Tonen og musikken spiller også en stor rolle når budskapet skal formidles.

Det er derfor veldig gledelig å se det engasjementet og innsatsen som legges for dagen innenfor musikken i BCC for tiden. En god del mennesker i alle aldre jobber svært mye for å utvikle og løfte musikkopplevelsene. Innenfor BCCs ungdomsprogram er det også opprettet en egen avdeling som arbeider med musikk. Dette merkes både på julekonserter og i andre sammenhenger der de kreative kreftene slippes løs. Slik også på konserten «Dancing Strings» nå i ettermiddag.

Variert

Programmet for konserten må sies å være variert. Det spente fra sarte fiolinstemninger via storbandmusikk til elektronikainspirerte drivende rytmer. En heseblesende saksofonduell satte publikum i stemning tidlig i konserten. På en del av innslagene ble orkesteret også støttet av kor og solister, og de hadde tydeligvis klart å finne den gode tonen seg imellom.

 

Bernt Aksel Larsen blogg - Dancing Strings-4

Torleif Bratlie fra Hamar er ildsjelen bak Helge Ankers Orkester, og har lagt ned et enormt arbeid i mange ulike musikkprosjekter. Han forteller at mye av musikken orkesteret framførte er egenprodusert.

Torleif Bratlie er en ildsjel som har arbeidet svært mye med musikkprosjekter i mange år.
Torleif Bratlie er en ildsjel som har arbeidet svært mye med musikkprosjekter i mange år.

Orkesteret består besetning fra flere ulike land, men det virker som de er godt samspilte. – De trives veldig godt sammen, og legger for dagen et imponerende engasjement med produksjon og arrangement av nye sanger, sier Bratlie. – Og så må du jo få med at orkesteret er på Spotify, så de som vil sjekke ut musikken vår må gjerne søke oss opp der, smiler han.

Carolin Schneider framførte et varmt og vakkert innslag med tittelen "Sommeridyll"
Carolin Schneider framførte et varmt og vakkert innslag med tittelen «Sommeridyll»

Bernt Aksel Larsen blogg - Dancing Strings-5

Øvde til tre på natta

– Vi ønsker å være med og gjøre noe godt, sier Oliver Tangen. Han er en av de som legger ned mye arbeid i forskjellige musikkprosjekter, og sammen med Bratlie ledet han publikum gjennom programmet for konserten denne ettermiddagen. – Det er så mange som arbeider hardt med mange forskjellige oppgaver for å gjøre noe godt for andre på mange områder. Dette er vår måte å bidra på, det at vi kan bruke våre evner i dette arbeidet er veldig motiverende, fortsetter han. – De som deltar her er utrolig engasjerte. Vi holdt det gående til klokka tre i natt med øvelser og forberedelser, og stemningen var på topp hele tiden.

Oliver Tangen lede publikum gjennom programmet sammen med Torleif Bratlie
Oliver Tangen ledet publikum gjennom programmet sammen med Torleif Bratlie

Bernt Aksel Larsen blogg - Dancing Strings-10

Tangen nevner at musikk ikke bare er underholdning, det er også et sterkt virkemiddel for å formidle budskap. – Vi får av og til tilbakemeldinger fra mennesker som forteller at en spesiell sang har betydd svært mye for dem og hjulpet dem gjennom spesielle livssituasjoner. Mange opplever at god sang og musikk gir livsmot og kan gi trøst i vanskelige hendelser. Hvis vi kan bidra til at noen blir glade, trøstet eller oppbygget gjennom det vi driver med har vi nådd et viktig mål, slår han fast.

×