500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Samarbeid om actionfinale

Outdoor Challenge er en spennende og fysisk krevende konkurranse for ungdom, som blir avholdt på BCCs sommerkonferanser. Ungdomsklubber i Hønefoss, Valdres og Hallingdal fikk for et år siden spørsmål om de ville være arrangør av Outdoor Challenge finalen 2016. De takket ja, uten å vite nøyaktig hva de gikk til. Nå nærmer sommerstevnene seg med raske skritt, og finalen begynner å ta form. Tidkrevende? Ja. Utfordrende? Ja. Vanvittig gøy? JA!

Gjesteinnlegg – Helene Larsen


Outdoor Challenge-finalen er «startskuddet» for ungdomskonferansen som er en del av BCCs sommerkonferanser. Storsalen på Oslofjord Convention Center blir fylt opp av forventningsfulle ungdommer og andre stevnedeltakere som er klare for action. Finalelagene har på forhånd kjempet mot flere andre lag i en krevende konkurranse på Risøya. Konkurransens høydepunkt er den spektakulære finalen med et stort publikum og en gjev premie til vinnerlaget.

Instruksjon av skuespillere
Instruksjon av skuespillere

Når tre små klubber skal samarbeide om et slikt prosjekt, er det klart at godt samarbeid og god organisering er nøkkelen til suksess. En prosjektgruppe ble opprettet på tvers av stedene og folk i alle aldre er blitt engasjert i arbeidet på en eller annen måte.

Danseøvelser før finalen
Danseøvelser før finalen

Vi opplever at arbeidet har knyttet stedene sammen, blant annet gjennom fellessamlinger, danseøvelser, og ikke minst det å ha et felles mål å jobbe frem mot.

At håndverkere, helsearbeidere, kontorfolk, og mennesker i serviceyrker sammen skal komme frem til et nytt og spennende konsept for en Outdoor Challenge finale, kan by på utfordringer. Samtidig er det også her muligheten for noen skikkelige mestringsopplevelser dukker opp. Vi brukte lang tid på å komme frem til et endelig konsept og bygge opp en felles forståelsesramme rundt temaet. Da dette kom på plass, gikk arbeidet raskt fremover.

Filminnspilling
Filminnspilling

Hovedoppgavene ble fordelt på de tre klubbene. Hønefoss fikk hovedansvar for åpningsshowet, Valdres for film og Hallingdal for selve konkurransedelen. Et tett samarbeid har likevel vært nødvendig, og det er blitt en del kjøreturer frem og tilbake.

Temaet for årets Outdoor Challenge finale er «Wasteland – The Rescue». Vi ble tidlig enige om at vi ikke bare ønsket å formidle råskap i rammene, vi ville også appellere følelsesmessig til publikum ved å ha en sterk historie å fortelle. Vi er svært opptatt av rettferdighet i konkurransene, og jobber dermed hardt for å luke ut alle elementer som kan skape usikkerhet. Dommerne kurses grundig, lekene testes ut og konkurransereglene er under stadig bearbeidelse. Sommerstevnene nærmer seg med stormskritt og vi er veldig spent på hvordan det hele blir mottatt. Det som i alle fall er sikkert er at det har vært en veldig spennende og lærerik prosess som har knyttet menneskene fra de tre stedene sammen i enda større grad.

Av: Helene Larsen, Hønefoss

×