500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

PåskeCampen er i gang!

I kveld var det endelig kick-off for BCCs PåskeCamp 2016. Omtrent 3.500 ungdommer fra ca 30 ulike land var samlet i storsalen på Oslofjord Convention Center for å markere oppstarten av arrangementet mange har sett fram til i lang tid. Forventningene til hva de kommende dagene vil bringe er store.


Basketball som påskeaktivitet

Målgruppen for campen er ungdom fra 13 til 20 år. Tilbudet deltakerne har å velge i spenner i år over ca 20 ulike aktiviteter. Nytt av året er blant annet en skikkelig satsning på basketball. James Lenk er en av flere som har tatt turen helt fra USA for å legge til rette for denne aktiviteten. – Basketball er svært populært i USA og har nå en sterk framvekst over store deler av verden, sier han. – På PåskeCampen vil deltakere fra seks ulike land være med og spille. For meg er det veldig spennende å kunne bli kjent med og spille mot andre som har interesse av denne sporten.

I Ohio er det aktivt miljø innenfor basketball og mange av ungdommene der spiller på høyt nivå.
I Ohio er det aktivt miljø innenfor basketball.

James har en viktig rolle som tilrettelegger, men ser også en stor verdi i PåskeCampen for seg personlig. – Jeg lærer å kunne bidra positivt for andre gjennom aktiviteter som engasjerer og knytter bånd, forklarer han. – Som ungdom har det vært veldig verdifullt at andre har etablert og organisert aktiviteter der jeg har kunnet bruke tiden i sunne og trygge omgivelser. Det har gitt meg en utvikling og vekst som menneske. At jeg nå kan bidra til at andre yngre får oppleve det samme er veldig verdifullt for meg og jeg vil gjerne gjøre hva jeg kan for at de skal få så god opplevelse som mulig.

En del av ungdommene i Ohio spiller på høyt nivå, og skal være trenere og dommere under PåskeCampen.
En del av ungdommene i Ohio spiller på høyt nivå, og skal være trenere og dommere under PåskeCampen.

Seks måneders planlegging

Sammen med Dietrich Eubank som også er fra USA har han vært engasjert i planleggingsarbeid i mer enn seks måneder. Det gjør ikke akkurat forventningene mindre. – Det er jo ikke helt normalt at en gruppe ungdom fra Ohio får anledning til å dra til Norge og arrangere basketballturnering, sier Dietrich. – Vi hørte i fjor om hvor bra hockey- og volleyballturneringene hadde vært og ville gjerne være med og oppleve dette. Problemet var at ingen fra Ohio spiller hockey. Da vi i mars 2015 fikk tilbud om å arrangere basketballturnering tente vi umiddelbart på ideen. Det er heller ikke noen billig tur for oss, så vi startet også å spare og jobbe dugnad for å kunne finansiere reisen, forteller han.

Forventningsfulle ungdommer har satset mye for å komme til Norge og delta i turneringen.
Forventningsfulle ungdommer har satset mye for å komme til Norge og delta i turneringen.

Ifølge Dietrich er det 40 ungdommer fordelt på 8 lag som skal delta i turneringen. I løpet av de neste dagene blir det både teknikktrening, spillerutvikling og kamper. Amerikanerne stiller selv med ca 10 ungdommer over 20 år som spiller på et forholdsvis høyt nivå hjemme i Ohio, og som vil være trenere og dommere. I løpet av turneringen skal det deles ut pris til den spilleren som har hatt størst individuell utvikling og selvfølgelig blir det stor markering av laget som vinner hele turneringen.

Spent på norsk pizza

Det sportslige er naturlig nok viktig, men James og Dietrich ser også fram til det sosiale. – Vi gleder oss til bare å henge med de andre, bli kjent med hverandre og ta en pizza sammen. Lurer på hvordan norsk pizza smaker, flirer de.

Aller viktigst for dem er likevel de livslange vennskapene som knyttes og minnene som sitter igjen etter slike samlinger. – Ungdommene ser at selv om de lever under ulike forhold i ulike land er det til syvende og sist mye de samme problemstillinger og forhold vi møter i livet, sier Dietrich. Når de møter andre likesinnede i et slikt positivt og sunt miljø gir det inspirasjon til å ta tak i egne liv og få noe positivt ut av tilværelsen. Jeg håper og tror disse dagene vil ha livslang positiv verdi både for dem og for oss som er tilretteleggere, avslutter han.

Softguns og musikk

I morgen, søndag, braker det løs med aktiviteter helt fra morgenen av. I en av leilighetene på konferansestedet ser gulvet allerede ut som en krigssone. Her ligger softguns med utstyr i alle varianter og en ivrig ungdomsgjeng er i sving med loddebolt for å gjøre klar utstyret til morgendagens kamper. I et annet rom høres lydene fra et band som tydeligvis er i ferd med å lade opp til samspillet de neste dagene. Utenfor resepsjonen høres stadig utrop når gamle venner fra ulike deler av verden får øye på hverandre. Overalt på området står klynger av ivrige og forventningsfulle ungdommer og koser seg i det fantastiske påskeværet.

I foajeen møtes spente og ivrige ungdommer fra alle kanter av verden.
I foajeen møtes spente og ivrige ungdommer fra alle kanter av verden.

På kick-off samlingen deltok også Kåre J. Smith, som minnet om hvor enormt mye godt et menneske kan få utrettet gjennom et liv, og hvilken glede dette gir. Vi har alle fått mulighet til å gjøre en forskjell, hver i våre omgivelser. Dette er nok også godt å ha i tankene under slike aktiviteter.

PåskeCampen er i gang!
PåskeCampen er i gang!

BCC har satset mye på dette arrangementet og hittil ser altså alt ut til å ligge til rette for at PåskeCamp 2016 skal bli en suksess. For de 3.500 ungdommene som går ut av salen etter fullført kick-off er det å håpe at de neste dagene vil gi rikelig av trivsel, samfunnsglede og inspirasjon til personlig utvikling. I så fall har satsningen ikke vært forgjeves.

×