500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Kranselag for første hotellbygg

I februar kunne Brunstad Hotellbygg AS feire at det første av de nye hotellbyggene på Oslofjord Convention Center var tett. Denne symbolrike milepælen ble markert med et skikkelig kranselag for byggherre, entreprenør, arkitekt og prosjekterende.


Mandag 29. februar kunne entreprenøren ILC Construction AS heise grana til topps på hotellbygg V8, det første bygget som ble påbegynt i det store utbyggingsprosjektet. Tradisjonen med å feste en krans eller en busk til mønet når et bygg er tett går mer enn 600 år tilbake, og ble altså behørig markert denne dagen. – Dette er en skikkelig milepæl for oss, sier daglig leder i ILC Construction, Dagfinn Lindberg. – Det er et litt komplisert bygg med mange takutspring og detaljer, så det har tatt litt tid å få alt tett. Det er da en veldig god følelse å være kommet dit vi er nå.

En engasjert Dagfinn Lindberg kunne glede seg over tett bygg
En engasjert Dagfinn Lindberg kunne glede seg over tett bygg

2016.03.07 - Kranselag på første hotellbygg-3

Grana ble heist til toppen av bygget som seg hør og bør
Grana ble heist til toppen av bygget som seg hør og bør

Etter at grantreet var godt festet til taket ble det kranselag inne i storsalen på konferansesenteret. Byggherrens prosjektleder, Svein Gangsø, ønsket velkommen og var glad for å kunne legge denne milepælen bak seg. – Det vi gjør her er historisk, ikke bare for Brustad Hotellbygg, ikke bare for Norge, men for hele Europa, sa han i sin tale på kranselaget. Han benyttet også anledningen til å minne om et svært viktig mål for prosjektet. – Vi har en sterk målsetning for prosjektet. Vi ønsker at alle som jobber med prosjektet skal kunne gjennomføre sitt oppdrag uten å rammes av ulykker som fører til varige men eller tap av menneskeliv, innprentet han.

Byggherrens prosjektleder, Svein Gangsø ønsket velkommen til kranselag.
Byggherrens prosjektleder, Svein Gangsø ønsket velkommen til kranselag.
Bygget er tett!
Bygget er tett!

Et kranselag er selvfølgelig ikke komplett uten en skikkelig kake. Denne gangen fikk arkitekt Torkel Hiorth æren av å ta den første biten av en stor kake som var laget etter modell av nettopp hotellbygg V8. Han uttrykte også stor entusiasme for det prosjektet han har vært en del av, og som nå er i ferd med å bli realisert på byggeplassen.

Det blir ikke kranselag uten en skikkelig kake!
Det blir ikke kranselag uten en skikkelig kake!
Arkitekt Torkel Hiorth fikk æren av å skjære det første stykket, assistert av Dagfinn Lindberg.
Arkitekt Torkel Hiorth fikk æren av å skjære det første stykket, assistert av Dagfinn Lindberg.

Som jeg har nevnt tidligere her på bloggen blir 2016 et spennende år for de som er interessert i prosjektet, der hele ni hotellbygg vil være under ferdigstillelse i løpet av året. Jeg ser fram til å kunne følge med videre ut over våren.

×