500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Påskecamp – et tenåringseldorado!

De som har fulgt med på bloggen min en stund vil nok ha fått med seg at arbeidet med barn og ungdom er noe av det BCC ser som aller viktigst i sin virksomhet. Å kunne samle tenåringer til aktiviteter i et sunt og positivt miljø er svært verdifullt.


I 2015 arrangerte BCC påskecamp på Oslofjord Convention Center, med en lang rekke aktivitetstilbud. Målgruppen var ungdom mellom 13 og 20 år, primært fra Norge. Arrangementet ble slik suksess at det gjentas i 2016, denne gangen med deltakere fra hele verden. BCC informerte i slutten av fjoråret om planene for årets camp, og utvalget av tilbud og aktiviteter ser ut til å bli enormt. Etter hva jeg forstår antar BCC at det vil komme mer enn 3.000 deltakere til arrangementet.

Aktivitetstilbudet var i 2015 ganske stort, men i 2016 blir det enda større!
Aktivitetstilbudet var i 2015 ganske stort, men i 2016 blir det enda større!

Påskecampen går over fem dager og inneholder aktiviteter innen sport og idrett, musikk, media, kokkekunst, håndverk og mye mer. Lista spenner fra ishockey til kakedesign, fra gokart til tegning. Her bør det være mulig å finne noe interessant for de aller fleste.

Det bør være mulig for de aller fleste å finne noe som passer for deres interesser.
Det bør være mulig for de aller fleste å finne noe som passer for deres interesser.

På kveldene legges det opp til både fester, banketter og ulike temasamlinger med faglig og oppbyggelig innhold. Felles måltider bidrar også til å gjøre disse dagene til en fin arena både for å dyrke vennskap og å knytte nye kontakter og nettverk.

Premieutdeling hører med!
Premieutdeling hører med!

Selv om aktivitetstilbudet primært er for tenåringer vil det også delta mange ungdommer som er i 20- og 30-årene. Disse fungerer som «mentorer» som skal veilede og vise oppmerksomhet mot de som er yngre.

Dette er også et viktig prinsipp i BCCs barne- og ungdomsarbeid generelt. Når de som har blitt vist oppmerksomhet og omsorg som barn vokser til og blir eldre, får de gjerne lyst til selv å gå inn som ressurser i det samme arbeidet. Det er da også lett å oppnå hjertekontakt og snakke samme språk som de man skal veilede.

På kveldene blir det faglige og oppbyggelige samlinger.
På kveldene blir det faglige og oppbyggelige samlinger.

Påskecampen er et interessant arrangement, og jeg håper ut over vinteren å kunne ha noen innlegg som viser litt av forberedelsene og selvfølgelig også selve arrangementet. Følg med!

×