500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas!

Det er ikke bare ungdommen som har julebord i Oslo & Follo, og det er ikke bare mine sønner som leverer meg blogginnlegg. Nå har min ektefelle Heidi hengt seg på også!


Gjesteinnlegg – Heidi Larsen: ”It´s beginning to look a lot like Christmas – everywhere you go…” Orkesterets toner fyller salen og forventningene til kvelden er høye. Selv om ikke sneen daler lett og fin på utsiden av vinduene på Ryenstubben 2 så er julestemningen inne i salen nærmest magisk, og til å ta og føle på. Når lokalmenigheten i Oslo / Follo har julebord er det ingenting som overlates til tilfeldighetene!

Her er det hvite duker med frostklare glassvaser, kvister med snøpulver og florlette breiner i gull, høye lys og hvite julekuler. Det summer livlig i salen, velkomstdrinker løftes, det er festkjoler og blanke sko, bytting av julekort og rause klemmer. Det er intet mindre enn et høydepunkt vi alle har sett fram til, nemlig årets julebord.

Eva og Kåre J. Smith var også til stede denne festkvelden
Eva og Kåre J. Smith var også til stede denne festkvelden

Trenger ikke frykte

Festen starter med Kåre Smiths ord om at de som er tilgitt mye, de elsker også mye. Jesu lære fører oss inn i et vidunderlig liv. Hver eneste en av oss er veldig forskjellige, men kjærligheten knytter oss sammen. Nå går vi inn i et nytt år, det skal være et nådens år fra Herren. Når vi søker Guds rike først blir livet godt og herlig og ingen trenger å frykte for noe.

En klasse for seg

Vi lytter til Hilde Smith Stadvens tolkning av Carolas melodi ”Himlen i min favn”. Hildes framføring er i en klasse for seg. Selv Carola ville være enig i dette. Vi føler oss allerede halvveis i himmelen, og ukens stress og mange gjøremål har for lengst sluppet tak. ”Er du en av tusen små, er du den vi venter på, du mitt lille barn, en engel har gitt navn. Er det jordens største skatt, jeg beskytter denne natt, er det selve himlen som jeg vugger i mitt fang.”

Hilde Smith Stadven sang rørende vakkert
Hilde Smith Stadven sang rørende vakkert om det lille barnet som var jordens største skatt

Etter flere taler og julesanger blir det servert et utsøkt måltid med saftig kalkunkjøtt, ovnsstekte amadinepoteter, waldorfsalat, rødkål og en god fløtesaus til. I kaffepausen serveres det hjemmelagede krumkaker med multekrem, karamellpudding, iskake og frukt. Kan det bli bedre?

Kom
Festdeltakerne så ut til å trives godt denne kvelden!

Høy trivselsfaktor

Så begynner festens siste del med underholdning og konkurranser. I Oslo & Follo menighet har vi hatt en tradisjon de par siste år å la denne julefesten være en stor konkurransekveld og en fest av de sjeldne. Det er mer latter og humor enn alvor når programlederne for denne delen av festen presenterer kveldens konkurranse.

Bernt Aksel Larsen blogg - Julebord Oslo-8
Tid for underholdning og konkurranser

Partene er U40 og O40, dvs de som er henholdsvis under og over 40 år. Deltakere i både U40 og O40 må opp på scenen og konkurrere om hvem som klarer å svare raskest på både fakta- og humorspørsmål som dukker opp på storskjermen. For hvert spørsmål rykker man enten nærmere vinnermål eller står på stedet hvil. Det er høy trivselsfaktor og publikum heier sine favoritter frem. Her gjelder det å holde hodet kaldt. Hvem har sagt at det må være kjedelig og tungt å løfte i flokk?

Kveldens vinnere ble faktisk de under 40 år og vi på O40 kan glede oss sammen med dem. Når festen er over føler vi oss alle som en som vinnere. Vi gleder oss over nok et godt år som er i ferd med å rundes av og vi gleder oss til ferie og julefri.

Av: Heidi Larsen, Oslo & Follo

×