500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Turmål på taket

Under oppholdet på Oslofjord Convention Center forrige helg var det interessant å se hvordan det nye hotellbygg V7 begynner å ta form. Et ganske iøynefallende særtrekk er taket, med skråformen som faktisk går helt ned til bakken.


Sett fra nordvest får man nesten inntrykk av begynnelsen på et veiprosjekt som leder rett til himmels, og det kan jo være symbolsk nok på dette stedet.

Et spørsmål jeg hørte flere stille i helgen er om det skal gå an å gå på dette taket. Og ifølge Brunstad Hotellbyggs prosjektleder, Svein Gangsø, er det nettopp dette som er tanken. Arkitekt Niels Torp skal visstnok ha sagt at han tror dette kan bli et nytt turmål for befolkningen i Stokke. «Søndagstur på taket» kan altså bli et begrep om ikke så lenge.

Bernt Aksel Larsen blogg - turmål på taket
Dette kan altså bli ett av de nye turmålene på Brunstad når hotellbygg V7 står ferdig

De som etter hvert vil ta turen opp hit vil kunne ha overblikk over stort sett hele konferanseområdet, og i tillegg en ganske så spektakulær utsikt i to retninger. Mot syd strekker Vestfjorden seg utover forbi Håøya og Veierland mot Skagerrak. I godt vær kan man antageligvis se nesten til Færder herfra. Mot nordøst ligger det særegne kulturlandskapet på Skjærsnes, og fjorden innover mot Tønsberg.

 

Panoramautsikt fra taket på hotellbygg V7
Panoramautsikt fra taket på hotellbygg V7

Jeg tror de som tar turen hit ikke vil bli skuffet. For min del har jeg i hvert fall ikke tenkt å la sjansen gå fra meg når jeg får mulighet.

Bernt Aksel Larsen blogg
Utsikt fra taket på V7 mot syd
00 Bloggbilder-2
Utsikt fra taket på V7 mot nordøst
×