500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Mer om bloggen

Virksomheten i BCC fokuserer mye på arbeid for barn og ungdom over hele verden. Omfanget på dette arbeidet er svært stort, og den samfunnsnytten det gir er rett og slett enorm. For meg er det underlig at samfunnet og media ikke har vist spor av interesse for dette.


Virkeligheten vi opplever

Jeg gikk inn som styremedlem i BCC den 25. januar 2001. Før dette hadde jeg jobbet flere år som styrets sekretær. Jeg gikk ut av styret i slutten av 2011 (oppdatert i registrene 1. mars 2012), men ikke en eneste gang gjennom alle disse årene ble jeg kontaktet av media med interesse for vårt samfunnsnyttige arbeid. Det var først etter at jeg hadde gått ut av styret at jeg fikk stor oppmerksomhet, men da med negative og spekulative innfallsvinkler fra personer som aldri noen gang tidligere hadde vist interesse for vår virksomhet.

Kanskje er det likevel ikke riktig bare å legge skylden på media. Kanskje er vi selv for lite flinke til å stå opp og fortelle om vår virkelighet, våre opplevelser? Det er blant annet dette jeg nå ønsker å gjøre gjennom bloggen.

Jeg har heller ikke noe eget mål om å være kritisk. Jeg er så heldig at jeg kan leve i ett av verdens beste land, og nyter godt av rettigheter som langt fra er en selvfølge mange andre steder i verden. Dette setter jeg stor pris på, og jeg håper det også vil komme fram gjennom det jeg skriver. Samtidig har jeg et sterkt engasjement for at frivillige organisasjoner skal få bedre vilkår her i landet. Et rikt og blomstrende organisasjonsliv er tegn på et sunt og velfungerende demokrati, og jeg tror det er rom for forbedring på dette området. Rettferdighet og likeverd for trossamfunn og religiøse minoriteter er også tema jeg brenner for.

Mine lesere vil etter hvert skjønne at jeg er over gjennomsnittet opptatt av samfunnsøkonomi, og det er ikke usannsynlig at jeg vil dele mine tanker om statsbudsjett, økonomisk politikk og tidsaktuelle problemstillinger innenfor dette temaet. Den som lever får se.

Min mening – mitt ansvar

Selv om det er flere år siden jeg gikk ut av styret for BCC har mitt personlige engasjement for BCCs virksomhet og utvikling ikke blitt mindre. Jeg ønsker gjennom denne bloggen også å sette fokus på viktige verdier i BCC. Imidlertid vil jeg gjøre spesielt oppmerksom på at det jeg skriver her skriver jeg for egen regning, og BCC eller andre omtalte organisasjoner kan ikke holdes ansvarlig for mine synspunkt og meninger.

Prosjekt Brunstad 2020

Som mange vet pågår det for tiden et stort utbyggingsprosjekt på Brunstad Konferansesenter, populært kalt Brunstad 2020. Jeg har ingen rolle i dette nå, men jeg var forholdsvis tungt engasjert i forrige utbygging, og synes det er svært interessant å følge med på det som skjer der for tiden. Dette tror jeg ikke at jeg er alene om. Det er mange som har lange tradisjoner på Brunstad, og som gjerne har hatt et forhold til stedet helt fra de var barn. Jeg er så heldig å ha et stort personlig nettverk, og tenker også å bruke bloggen til å formidle informasjon som jeg fanger opp fra prosjektet, byggeplassen og det som rører seg der. Forhåpentligvis vil dette være interessant for mange av mine lesere.

Fikk du ikke med deg det første innlegget på bloggen min? Da kan du lese det her: Velkommen til bloggen min!

×