500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Fullt driv i det nye året

Vi er allerede kommet en drøy uke inn i det nye året. Det har nå gått mer enn fem år siden første salven gikk i utbyggingsprosjektet på Oslofjord Convention Center. Enormt mye har skjedd på Brunstad siden den tid, men fremdeles er det mye som gjenstår i prosjektet. På byggeplassene er det fullt driv også i det nye året.


Ifølge framdriftsplanen skal to nye hotellbygg, V5 og T2, overleveres før sommeren. Deretter skal ytterligere to hotellbygg, V3 og V2, overleveres forholdsvis tidlig på høsten. Det siste hotellbygget langs vestsiden av promenadegaten, V1, skal overleveres i desember. Arbeidene med det såkalte K-hotellet er godt i gang og råbyggene skal være tette i løpet av året. På østsiden av promenaden har grunnarbeidene pågått en stund, og oppsetting av råbyggene vil starte her i løpet av året. Det vil si at i løpet av 2018 er samtlige nye hotellbygg enten ferdigstilt eller påbegynt.

Noe både gjestene på Oslofjord og lokalbefolkningen ser fram til er det nye badeanlegget. Dette skal påbegynnes før sommeren. De øvrige delene av det store multibruks- og aktivitetsanlegget skal være ferdig i desember. Det inkluderer også ishallen.

I praksis vil det si at om et års tid vil ganske mye av utbyggingen faktisk være ferdigstilt. Besøkende og leietakere på Oslofjord vil dermed få adskillig bedre rammer og muligheter både for ferie og konferanse.

Liker du sakte-TV? Ta en titt på droneklippet under, som viser overflygninger av byggeplassene. (Filmen har ingen lyd).T

Fra byggeplassene har jeg også fått noen oppdaterte bilder, tatt i går. Som vi ser er det aktivitet de fleste steder for øyeblikket, og vi begynner for alvor å få et bilde av hvordan det ferdige anlegget vil bli.

Oslofjord Convention Center fra sjøsiden. Arkitekten har lykkes godt med å legge de nye byggene slik at de ikke blir dominerende i bildet.
Dagens konferansesenter med de nye hotellbyggene og aktivitetsanlegget i bakgrunnen.

På området i midten klargjøres for reising av de siste hotellbyggene.

I dette området reises det såkalte K-hotellet
Fra grunnarbeidene og forberedelsene for K-hotellet samt tunnelen under Brunstadveien
Utkanten av byggeplassen for K-hotellet nærmest. I bakgrunnen det store aktivitetsanlegget.
Aktivitetsanlegget. Her kommer stor multibrukshall, ishall, badeanlegg, kunstgressbaner og diverse annet.

Multibrukshallen i fugleperspektiv
Fra «innsiden» av multibrukshallen

Konferanse- og hotellanlegget sett fra aktivitetsanlegget
Dagene er korte og solnedgangene vakre
×