500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Adventslykke på ærverdige Glenne Gård

Glenne Gård selskapslokaler var onsdag 6. desember full av forventningsfulle barn fra Follo barne- og ungdomsskole for barn med spesielle behov. Daglig leder og mamma til Melanie i 7. klasse hadde invitert hele skolen, både barna og deres familier, for å glede små og store i adventstiden. Det kaller jeg adventslykke!

Gjesteinnlegg – Astrid Håndlykken


Frivillighet med hjerte for saken

Daglig leder ved Glenne Gård, Evi Vestøyl, har gjennom sitt liv og virke hatt sin lyst i å glede andre. For andre året på rad tok hun initiativ til å invitere skolen til julebord. Personlig har jeg kjent henne hele livet og hun er en nær venn av meg. Våre barn er aktivt engasjert i fotball, ishockey og aktivitetsklubb på fritiden. I år som i fjor var både jeg og flere andre av hennes nære venner med og støttet i frivillighetsengasjementet. Dette er noe vi finner svært givende fordi hennes datter Melanie, som har Downs syndrom, er en venn som vi setter stor pris på. Hun sprer glede til alle rundt seg og vi har alle mye å lære av henne. Vår egen datter har vært hennes venn siden hun var liten.

Daglig leder ved Glenne Gård, Evi Vestøyl

Den største gleden du kan ha er å gjøre andre glad

Det var altså Evi som i fjor kom på ideen om å invitere skolen til sin arbeidsplass. Dette krevde litt logistikk, så hun fortalte om ideen til noen av oss, og vi tente på den! Julen er en fin tid til å bry seg om andre. Ideen er også midt i blinken for de verdiene vi gjerne vil ha som basis for livet som aktive kristne i BCC. Personlig synes jeg det er viktig å fremme gode oppvekstvilkår for barn og unge. Barneårene går så fort, og det gjelder å bruke mulighetene. Barn er lette å glede og gode barneminner kan sitte for resten av livet. Når anledningen bød seg kunne vi ikke la muligheten passere.

Selskapslokalet på Glenne Gård venter på gjestene fra skolen

Duket for 65 men flere dukket opp

Gjestene ankom klokken 1630 til en vakkert pyntet og idyllisk beliggende Glenne Gård. Mørket hadde senket seg ute, og inne var det julefred med tente lys og dempet belysning. Bordene var vakkert pyntet til fest og kjærligheten som lå bak kunne føles.

Bordene klare til å motta gjestene.

Til bords var det basert på fjorårets erfaringer duket for 65 gjester men det ankom langt flere. Det måtte ha ryktes fra i fjor at dette var et arrangement man måtte få med seg. Vi satte ut flere bord og kokken tryllet frem mat til flere. Da alle var vel på plass introduserte undertegnede Evi, verten som med sitt store hjerte hadde invitert hele skolen. Melanie var heller ikke vanskelig å be da jeg spurte om hun ville komme opp så vi kunne klappe for hennes mamma. Applausen stod i taket og Melanie solte seg i glansen.

Melanie Vestøyl

Maten var intet ringere enn pølser fra Glenne Gård med 97 prosent kalvekjøtt, medisterkaker, amadinepoteter og julesaus laget av kokken selv. Til dessert ble det servert hjemmelaget riskrem, rødgrøt med kaffe til de voksne og klementiner.

Et stort apparat var i sving for å få julebordet av stabelen

Deretter hadde Evi sørget for et team som skulle underholde barna. Tre unge frivillige kom utkledd som nisser, pyntet pepperkaker og underholdt dem med felles leker. Barna ville ikke dra hjem igjen. Det er kanskje ikke så rart når man blir så godt tatt vare på en kald desemberkveld?

Tre ungdommer stilte opp som nisser for kvelden

To imponerte gjester

FAU-leder Odd Kristian Hamborg, pappa til et barn på skolen, kunne ikke få fullrost engasjementet. – Dette var et kjærkomment tilbud til alle barna på skolen, og en fantastisk anledning til at barna kunne møtes etter skolen for å knytte gode bånd i fine rammer, sa han. Ikke minst var han imponert over de frivillige som brukte fritiden for at så mange skulle få en fin opplevelse.

FAU-leder Odd Kristian Hamborg

En av de andre gjestene som vi snakket med var overbegeistret og mente at pressen burde ha dekket en slik positiv sak. Sønnen begynte på skolen i fjor. – Det er midt i julens ånd å skape en så god stemning for andre, sa han. Han hadde nesten vanskelig for å tro det han så rundt seg, og gav uttrykk for stor støtte og takknemlighet for engasjementet.

En av de fornøyde gjestene

En stolt datter og mamma

Evis datter Melanie var også glad og fornøyd. Det er ikke rart, for det var hennes mamma som var årsaken til alle de glade samtalene på skolen i forkant. Melanie er en velfungerende og pliktoppfyllende jente, og har en lojalitet som få kan måle seg mot. Lykken er å ha en venn som Melanie i livet. Ikke rart vi mammaer blir varme om hjerte og ønsker å skape all den lykke det er mulig å få i hennes barneår.

Gjestebloggeren sammen med Evi Vestøyl og to av de andre frivillige

Evi selv var strålende fornøyd med en vel gjennomført aften. – Jeg har fått svært mange positive tilbakemeldinger, sa hun. – Barna var veldig glade og foreldrene veldig takknemlige. Så er jeg veldig glad for at Melanie har det så godt på skolen.

Evi Vestøyl og hennes Melanie koser seg

Julehilsen fra en takknemlig frivillig

De vakreste ting i livet kan du ikke se eller ta på med dine hender. De må føles i ditt hjerte. Med dette ønsker jeg alle leserne en fredelig jul. I år som alltid fyller vi hjemmet med venner og gleder oss over mulighetene det nye året kan gi oss.

Av: Astrid Håndlykken, Follo

×