500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

En helt vanlig søndag

Her på bloggen har jeg skrevet mye om menighetslivet i BCC. Jeg har skrevet fra de internasjonale stevnene, og fra barne- og ungdomsarbeidet som drives lokalt. Men hvordan foregår egentlig det som er selve kjernen i menighetslivet, de ukentlige samlingene om søndagen?


Samles i telt

Klokka viser ti minutter på ett denne søndagen. På Breivoll utenfor Oslo svinger bil etter bil inn på det store åpne området. Her har medlemmene i lokalmenigheten i Oslo & Follo i mange år hatt sine samlinger på søndagene i sommerhalvåret. Det store teltet som er satt opp fylles etter hvert. Klokka 13 begynner forsamlingen sin første allsang. Teltet gir en mer intim følelse enn en stor konferansesal, og sangen fyller godt opp i rommet.

Etter sangen reiser forsamlingen seg, og tre av de tilstedeværende ber en kort bønn for møtet og dagen. Etter en ny allsang er det klart for første tale. Denne søndagen er Kåre J. Smith til stede. Han taler varmt om hvordan meningen er at det kristne budskapet skal bringe harmoni, glede og trygghet til menneskene. Hvordan det kan gi en forankring som gir styrke i livets mange skiftende forhold og omstendigheter. Arbeidet med å bli et bedre menneske fører ikke til et gledeløst liv, men gir mening og innhold, hører vi. Det er en tale med håp og varme. Flokken som er samlet følger oppmerksomt med. De fleste slår opp bibelversene som leses, noen i tradisjonell Bibel som de har tatt med, men de fleste har nok gått over til å lese Bibelen på app på mobiltelefonen.

Mange deltar

For møtene i BCCs lokalmenigheter er det ikke satt opp noe program og det er ikke etablert noen bestemt talerliste. Etter Smith følger det på mange som ønsker å gi sitt besyv med og formidle hva de er begeistret for. Her deltar både unge og gamle, kvinner og menn. Innimellom tas en sang for å skape litt variasjon og friskhet i samlingen. Etter en halvtime forlater alle barna teltet og drar over til nabohuset der en gruppe ungdommer arrangerer søndagsskole og aktiviteter for dem.

Etter litt under halvannen time er samlingen over, og de mange frammøtte rusler ut i den varme høstsola. En del drar hjem, men utenfor er det tent opp store griller og mange familier velger å bli værende ut over ettermiddagen. Noen har brakt med seg grillmat, og flokker seg rundt de mange bordene på gressletta. En gruppe tenåringer griller og selger mat til de som ikke har tatt bryet med å ta med noe selv.

Ballspill hører med på en slik dag

Snart flyttes møtene

Snart er barna i full sving med ballspill, bading og hektisk lek på det store området imens de voksne ser ut til å ha rikelig å prate om. I sommerhalvåret er det ypperlig å kunne kombinere søndagsmøtet med friluftsliv og trivsel for hele familien. Om noen uker, når høsten har gjort sitt inntog for fullt, flyttes møtene til Ryen. Da er det ikke de samme mulighetene for å gjøre noe sammen etter selve hovedsamlingene.

Til neste vår utgår leieavtalen menigheten har hatt på stedet. Da må vi finne andre løsninger for å komme sammen. Det vil nok være med et visst vemod mange av medlemmene sier farvel til Breivoll, men det er likevel fellesskapet, vennskapet og oppbyggelsen som danner grunnlaget for den trivselen vi opplever her. Dette forlater vi ikke på Breivoll, og derfor kan nok lokalmenigheten se fram til neste sommer med store forventninger, uansett hvordan neste års opplegg vil bli.

×