500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Vippsevake

At BCC-medlemmene er tungt engasjert i innsamling i ulike former er nok neppe noen nyhet for leserne. I vår lokalmenighet, Oslo & Follo, når kreativiteten stadig nye høyder. Mandag denne uka var det Vippsevake.

Gjesteinnlegg – Heidi Larsen


Klokken nærmer seg 7 om morgenen og jeg gløtter ut av vinduet. Våren ser ut til å la vente på seg litt til, et snødekke har lagt seg mykt over landskapet. I likhet med naturen har jeg mest lyst til å dra dyna godt over øra igjen, men så kommer jeg på det. I dag skjer det – det er 20. mars, den store vippsedagen! De første meldingene har allerede begynt å tikke inn på aksjonsgruppa på mobilen.

For de som ikke har fått det med seg, så skal Oslo & Follo menighet samle inn penger for nye fasiliteter. Det er trangt om plassen og med over 1000 aktive medlemmer og stadig nye innflyttere ser det ikke ut som om vi blir færre med det første. Mange av oss har også et høyt engasjement for å bidra til vårt felles samlingssted på Brunstad. Og i dag har vi utfordret vår nabomenighet i Østfold om hvem som klarer å vippse (ja du leste riktig!) mest mulig penger i løpet av dagen i dag. Til oss selv. Og fra oss selv. Noe moro må vi jo ha underveis!

Vår menighet har allerede spart lenge. Vi har klart å løfte mye. Vi har jevnlig kommet sammen for oppmuntring, inspirasjon, kreative idémyldringer og ikke minst masse dugnader. De forskjellige aktivitetsgruppene for ungdommen har jobbet hardt og nå nærmer vi oss vårt felles mål med stormskritt. Og vi har satt av penger til en USA-tur som hele menigheten skal delta på. I kveld skal vi gjøre enda et løft.

Dyktige musikere fra Fermate sørger for fengende toner
Dyktige musikere fra Fermate sørger for fengende toner

Telefonen går varmt og folk vippser. Kl 12 har Østfold tatt ledertrøya. Men dagen er fortsatt veldig lang og tro meg, Oslo & Follo kommer ikke til å gi fra seg seieren så lett. Kl 18 kommer det en ny oppdatering og Østfold leder suverent mot Oslo & Follo. Kanonene lades opp for kvelden.

Kl 19 er det rigget til åpent hus og fest i den store salen på Ryenstubben 2. Det er vippsekonsert og vippsevake. Helt til kl 00 i natt skal vippselinja stå åpent og ryke varmt. Fermate-musikantene fra Hamar har stemt sine instrumenter og spiller live konsert for de oppmøtte. Det rykker litt i dansefoten hos noen og hver i takt med den fengende musikken. Og det blir oppbyggelse og oppmuntrende ord. Det er dette som er grunnlaget vårt og som er grunnen til hvorfor vi er villige til å satse så stort. Dette er vårt liv! Etter nydelig middag og dessert stiger spenningen: skal vi klare å slå Østfold?

Kl 20 har Oslo & Follo klart å hente seg inn og beløpene stiger. Men Østfold beholder forspranget. Det knives hardt om posisjonene. Og mot slutten får vi det endelige resultatet frem. Den verdige og suverene vinneren i kveld er faktisk Østfold! Gratulerer! Østfold har klart å samle inn totalt 3,5 millioner kroner. Siden de er langt færre slår de suverent Oslo & Follo dersom man regner bidrag per person. Men totalt har Oslo & Follo menighet klart å samle inn 4,5 mill kroner i løpet av en vanlig mandagskveld. Her må vi kunne si at vi er alle vinnere!

Av: Heidi Larsen

×