500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Stor jubel hos Fjordteam-frivillige

Jubelen sto i taket mandag kveld da de frivillige i Fjordteam AS ble gjort kjent med Arbeids- og sosialdepartements avgjørelse om å gi selskapet fullt medhold i dugnadssaken. Mange av dem håpet også at avgjørelsen kunne utløse noe ettertanke blant de som har vært mest ivrige i sin kritikk av dugnadsvirksomheten.


– Vi måtte rett og slett sprette champagnen, sier styreleder Kjell Kronstad. – Men du må få med at den var alkoholfri, ellers blir vi vel anmeldt, ler han. Kronstad forteller at han er lettet og glad, aller mest for at de frivillige selv opplever avgjørelsen som en anerkjennelse av deres innsats.

– Det var utrolig gøy å få beskjeden, utbryter Berit Gangsø. Hun er en av de mange frivillige som de siste årene har vært engasjert i Fjordteams virksomhet. – Egentlig har jeg ikke opplevd Arbeidstilsynets sak som negativ i seg selv, for det er forståelig at de har en oppgave å ivareta. Det som har vært ubehagelig er måten min innsats har blitt framstilt på i avisartikler og leserinnlegg. Jeg kjenner andre på min alder som gjør innsats for idrett og gode formål, og de omtales rett som det er veldig positivt i avisene. Når jeg selv bruker fritiden min på et godt formål som jeg brenner for blir jeg plutselig framstilt nærmest som skattesnyter og halvkriminell. Det er utrolig provoserende! Jeg håper at de som har vært så ivrige etter å kritisere oss nå holder litt ettertanke!

– Helt enig! Det formålet vi arbeider for er ikke noe dårligere enn det andre ideelle organisasjoner holder på med, istemmer Andreas Evensen. – Jeg er en av de som har hatt utrolig mye glede av at andre har lagt ned en innsats for meg i barne- og ungdomsarbeid. Nå vil jeg gjerne være med og bidra til at de som vokser opp i dag kan oppleve det samme. Når departementet har bekreftet at det vi holder på med er helt lovlig på alle måter er det veldig gledelig og betryggende, sier han.

Den opprømte gjengen er samstemte om at den frivillige innsatsen i seg selv er en berikelse. – Det ville være helt tullete om jeg skulle få betalt for dette, for jeg har allerede så mye glede av innsatsen, fortsetter Andreas. – For det første er det veldig tilfredsstillende å kunne bidra til et formål jeg brenner for. Men i tillegg gir vennskapet og fellesskapet jeg opplever på dugnadene meg enormt mye. Jeg går på jobb om dagen, betaler min skatt og forsøker å være så god borger som jeg bare kan. Hvis jeg da plutselig skal tvinges til å få lønn og betale skatt av dugnaden jeg gjør på fritiden blir det jo helt latterlig.

Fra min side vil jeg gratulere de frivillige i Fjordteam, i BCCs lokalmenigheter over hele landet, og den øvrige frivilligheten i Norge med utfallet av saken. La oss nå konsentrere oss om det vi ønsker å være gode på: Å bidra til våre mange gode formål. Det tjener samfunnet på. Selv vil vi også tjene på det, om enn ikke på den måten Arbeidstilsynet opprinnelig tenkte.

×