500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Sølvmedalje på skattelistene!

Publiseringen av skattelistene er ett av årets høydepunkt for en del mennesker. Spesielt gjelder det nok avisene, som de neste dagene kan la utallige topplister med tilhørende kreative kommentarer fylle side etter side. I år vil de også finne mitt navn her.


I går kveld ble altså skatteoppgjøret lagt ut i det vi får kalle halvoffentlighet. Det er ikke lenger mulig å finne interessant informasjon om naboen uten at denne blir varslet om det. Men for de som er så heldige eller uheldige å havne på topplistene er det nok ingen bønn. De kan lese navnet sitt i en av avisenes mange spennende oversikter. Det tok ikke lang tid i går kveld før forsiden på Dagens Næringslivs nettutgave var spekket med oppsiktsvekkende lister og tall i alle varianter. Jeg fant i farten ikke mitt eget navn der, og lurte litt på om jeg burde bli fornærmet. Men jeg får vel være fornøyd med at Østlandets Blad hadde fått det med seg.

Har man først havnet der kan man jo like gjerne gjøre det skikkelig, og delta i konkurransen om de gjeveste plasseringene. Siden mange har vært interessert i mitt jordiske gods den siste tiden la jeg ut informasjon fra min selvangivelse her på bloggen allerede i juni, i innlegget «Lampelys på pengebruk». For den observante leser er det derfor neppe noen overraskelse at jeg i år havnet høyt oppe på lista, som altså ser slik ut for kommunen der jeg bor:

2016-10-14-solvmedalje-pa-skattelista-1Sølvmedalje for inntektstoppen i Ski kommune er ikke dårlig! Spesielt fornøyd er jeg med at jeg slo min forretningspartner og nabo Kåre J. Smith med en drøy halvmillion. Imidlertid frykter jeg en grusom hevn neste år. Jeg håper for øvrig kommunen er fornøyd med at vi to til sammen bidro med mer enn 13 millioner i skatt til fellesskapet.

Om ett års tid er jeg redd for at bildet vil se temmelig annerledes ut, men enn så lenge får jeg nyte sølvplasseringen.

×