500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Nabofest for blide sørlendinger

Lørdag rykket naboer fra området Bliksund-Høvåg inn til nabofest på Tronderøya. Festen ble en opplevelse som for meg etterlot glede og takknemlighet. Verdien av gode naboer skal ikke undervurderes.


Sola vant over skyene

Tross en grå og regnfull start tidlig denne lørdagen, viser Gamle Hellesund seg fra sin aller beste side da våre naboer fra fastlandet Bliksund-Høvåg ankommer bryggen med sine båter ganske så presist kl 14. Sola skinner fra klar himmel og speiler seg i havet. Skyene er som blåst vekk. En glad summing fyller etter hvert gårdstunet foran det gamle hvitmalte hovedhuset og musserende drinker blir servert.

Denne dagen ønsker vi først og fremst å takke. I hele 7 år har det blitt bygget og restaurert, kjørt båt og lekter, gravd, hakket og arbeidet på mange måter. Det har vært mange dugnader og turer med både sang og musikk. Naboene har nok til tider ikke kunnet unngå å bli berørt av dette. Men nå er vi ferdige. Derfor er det på tide med en skikkelig takk og en hagefest for gode naboer. Og her kommer de og har med seg gaver og blomster, et kirsebærtre som skal plantes på øya, egenprodusert epelegelé, honning og sjokolade og mye mer. Attpåtil i topp humør! Mer lojale naboer skal du lete lenge etter – snakk om blide sørlendinger!

Bernt Aksel Larsen blogg -nabofest-for-blide-sorlendinger-5Populært tilbud

Etter et velsmakende grillmåltid fra Jens Eide med helstekt lam, pølser og oksekjøtt med forskjellig tilbehør, får vi også høre noen velvalgte smakebiter fra Høvågs historielag. Det blir fortellinger med innlevelse om blant annet Huldra og saueflokken. Og siden været på Sørlandet viser seg fra sin beste side så må jo gjestene få oppleve det vakre landskapet fra en litt annen vinkel enn fra båtkanten. Det viser seg at tilbudet som egentlig var tiltenkt barna er minst like populært for de voksne, så alle som ønsker å fly med helikopter får lov til å bli med på en aldri så luftig tur over Høvåg. Her er ivrige deltakere med et aldersspenn fra 4 til 80 år. Dette er nok høydepunktet for mange!

2016-09-21-nabofest-for-blide-sorlendinger-6Så er det på tide å bevege seg lenger inn i terrenget og se litt på resultatet av all jobbingen. Det er blitt plantet hekker og bærbusker, veier er blitt bearbeidet og delvis steinbelagt. Bernt Aksel Larsen blogg -nabofest-for-blide-sorlendinger-3Låven er blitt pusset opp med god lagringsplass til høy for dyrene og rom for andre aktiviteter i øverste etasje. Bernt Aksel Larsen blogg -nabofest-for-blide-sorlendinger-2Det har blitt satt opp villsaugjerder og innhegninger for Highland-kyr. Vår familie har bygd en helt ny og moderne familiehytte oppi sydhellingen. Gamle Skrella fra 1734 er nå totalrenovert og ferdig restaurert etter kommunens og fylkeskommunens ønsker og instrukser, og framstår som et idyllisk hus med mye historie i tømmerstokkene. Bernt Aksel Larsen blogg -nabofest-for-blide-sorlendinger-4Her har det tross alt bodd 10 generasjoner i samme familie. På kjøkkenveggen henger det et bilde av Nelly Larsen med kaffekanna i hånden på veg til å helle ut ”kaffigruden” til plantene.

Bernt Aksel Larsen blogg -nabofest-for-blide-sorlendinger-7

Nelly var gift med Magnus Larsen og var godt kjent blant naboer for sin gjestfrihet og hjelpende hånd for dem som trengte det.

Gode minner

Dagen blir avrundet med et bugnende dessertbord før fornøyde gjester begynner å trekke nedover til bryggen igjen. Kanskje det var i et slikt øyeblikk at sørlandsdikteren Vilhelm Krag skrev:

Og dagen stiger, og dagen går,
Og sommerens tid den svinder.
Men høsten – den står der så mild igjen
Med alle de deilige minder.

×